Drukarka Brother ucina prawy margines
Moderator: Moderatorzy
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Drukarka Brother ucina prawy margines
Dostałem drukarkę Brother hl 1650. miałem co prawda kupować - ale jak dają darmo, to wziąłem. Kumpel, który mi ją dał mówił że w firmie działała dobrze. Tymczasem u mnie nie drukuje prawego marginesu. Ucina jakieś 8 liter (3cm) Któryś raz się już do tego zabieram i dostaję białej
Co to może być Bęben, toner bo w sofcie już chyba wyklikałem wszystkie możliwości. Ma ktoś doświadczenia z laserówkami
Latka lecą...
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Drukarka Brother ucina prawy margines
Na początku spróbuj z innym driverem, może to błąd drivera?
Zrób też test z poziomu drukarki, czyli jej stronę testową. Ale nie z poziomu Windowsa ale z poziomu drukarki.
Zrób też test z poziomu drukarki, czyli jej stronę testową. Ale nie z poziomu Windowsa ale z poziomu drukarki.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
przewaks
Jeśli drukarka drukuje (a na to wygląda), to moim zdaniem problem tkwi w sterownikach. Możesz zapytać znajomego, z jakich sterowników i na jakim systemie korzystali z drukarki w firmie i spróbować zainstalować taki sam zestaw. Zakładam, że system to Windows 2000 lub XP. Można więc spróbować użyć systemowego sterownika drukarki dla sprawdzenia lub ściągnąć z sieci najnowszy driver - może coś to pomoże.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
- sardo nunspa
Dzięki za rady
zrobiłem wydruk testowy drukarki i niestety dalej to samo
. Jeszcze spróbuję znaleźć jakiś firmware i wgrać.
Oj
coś czuję że kolejna drukarka pójdzie przez okno 
Oj
Latka lecą...
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
To wygląda w takim razie na problem z drukarką. Co dokładnie, to cieżko tu spekulować...sardo nunspa pisze:zrobiłem wydruk testowy drukarki
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Możliwe że podczs wyciągania paska zabezpieczenia z tonera część się zerwała i blokuje wylot (choć to mało prawdopodobne). Można też zastosować terapię wstrząsową - nie oryginalny toner drukarki sieciowej w pracy przeżył i podjął pracę
. No i ewentualnie możemy zakupić nowy toner - choć to dość drogi eksperyment...
W większości przypadków nieciekawych przygód z drukarkami laserowymi miałem z winy tonerów...
W większości przypadków nieciekawych przygód z drukarkami laserowymi miałem z winy tonerów...
- sardo nunspa
Upłynęło czasu ani mało ani wiele i tak trochę przez przypadek dałem rade
. Po wyjęciu tonera z bębnem w dziurze wisiał plastikowy pasek. Po wyjęciu okazał się on (tak na oko) separatorem do kartek. Pogięty ułamany zatrzask z jednej strony. Trzymało się to na drugim zatrzasku. Wyciągnąłem to nieszczęście z drukarki, włożyłem z powrotem toner z bębnem i zaczęła dobrze drukować i jak na razie nie wciąga więcej niż jedna kartka. Czyli bez tego separatora też działa. Usterka polegała na tym, że taki kawałek plastiku zasłaniał cześć kartki podczas naświetlania albo drukowania i stąd brak prawego marginesu
A co się sterowników i frmware naistalowałem to moje
.
A co się sterowników i frmware naistalowałem to moje
Latka lecą...
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Czyli poniekąd miałem rację biorąc pod uwagę post wyżej
. Z tym kawałkiem zabezpieczającego paska też się trchę namęczyłem nim na to wpadłem.