A teraz przechodząc do sedna sprawy. Z dniem wczorajszym stałem się użytkownikiem Internetu Domowego z CP ze sprzętem ODU/IDU. Po zamontowaniu na dachu, do ideału trochę brakuje, ale mimo wszystko sygnał jest nie najgorszy.
Status LTE:
Kod: Zaznacz cały
RSRP -84
RSRQ -16
RSSI -48
SINR -1
Problem pojawia się jeśli chodzi o Wi-Fi, nie wiem jak to działa po Ethernecie ponieważ podłączając do starego złomu na Windows XP karta sieciowa dostaje świra, dostaję tylko pętle o podłączeniu/odłączeniu kabla sieciowego.
Na początku miałem problem ze znikającym internetem, co w "Rozwiązywarce problemów w Win10" skutkowało błędną bramą. Po ustawieniu karty sieciowej na sztywne IP, Bramę i DNSy problem zniknął. Był również problem z rozłączaniem Sieci co skutkowało z problemem podłączenia się do niej ponownie. Po ustawieniu sztywno kanału zamiast wyboru auto, problem chwilowo ucichł.
Teraz przejdźmy do sedna sprawy. Ja osobiście wiem, że ODU/IDU obcina LTE na 30Mb/s ale te prędkości co ja uzyskuje to trochę według mnie przy tych parametrach sygnału trochę kpina.
WARSZAWA

TCZEW

Chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakaś szansa na poprawienie tej prędkości. Oczywiście do Czwartku tj. 14.01.2016 mam możliwość to zwrócić i wziąć np. Huawei B315 + dokupić Antenę zewnętrzną. Ale mamy mrozy a mi wchodzić na dach się nie uśmiecha w taką pogodę