Internet LTE - Wisła Wielka (jez. Goczałkowickie)
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Internet LTE - Wisła Wielka (jez. Goczałkowickie)
Najpierw na taryfie FaktMobile doładowujesz, aby mieć konto ważne rok. Potem migrujesz do RBM, aby mieć darmowe LTE. Ważność konta zostaje roczna. Doładowujesz za 25 zł, aby w sumie na koncie było co najmniej 30 zł, aby móc włączyć LTE bez limitu.
Aby LTE działało z pełną prędkością musisz mieć jakiś pakiet danych lub bonusowe MB. Te 5 zł to najtańszy pakiet miesięczny w RBM. Po pierwszym doładowaniu za 25 zł masz bonusowe MB na koncie RBM na 30 dni więc pierwszy miesiąc nie musisz wykupować pakietu danych.
Aby LTE działało z pełną prędkością musisz mieć jakiś pakiet danych lub bonusowe MB. Te 5 zł to najtańszy pakiet miesięczny w RBM. Po pierwszym doładowaniu za 25 zł masz bonusowe MB na koncie RBM na 30 dni więc pierwszy miesiąc nie musisz wykupować pakietu danych.
-
- Guru bezprzewodowy
Pakiety są dla 3g, żeby w ogóle LTE dało się włączyć.5zymonn pisze: edit2: Jeszcze ostatnie pytanka :-). Aktywowałem ten internet LTE, jak rozumiem te 5 zł na miesiąc teraz jest po to, żeby przedłużać ważność konta co rok tak? Da się ustawić tę usługę cyklicznie, czy muszę ja aktywować co miesiąc? Mój cykl rozpoczyna się od momentu aktywacji czy od 1 każdego miesiąca? :-) dzięki!
ten za 5zł jest też cykliczny - załóż konto na play24 na ten numer z faktu, to będziesz mógł zarządzać kontem i włączać pakiety.
Kodu USSD też działają.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Użytkownik forum
OK rozumiem. Teraz mam 1024MB z doładowania 25 zł.
W usługach widzę 5 zł za 300mb cykliczny, to chyba nalepiej doładować za np. 20 zł i włączyć to przez 4 miesiące mieć spokój. Ale ten internet LTE trzeba co 30 włączać, czy zostaje już tak forever?
W usługach widzę 5 zł za 300mb cykliczny, to chyba nalepiej doładować za np. 20 zł i włączyć to przez 4 miesiące mieć spokój. Ale ten internet LTE trzeba co 30 włączać, czy zostaje już tak forever?

- onken
- ** Moderator **
Trzeba pamietac i go wlaczac
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Użytkownik forum
No dobra, to mam komplet informacji dzięki :-). Pozostaje mi poczekać do weekendu i spiąć wszystko w całość, zainstalowałem już openwrt na WNDR4300 czeka na modem ;-).
Tak z ciekawości - nigdy w życiu nie miałem limitu na internet - to 100gb to jest jakaś sensowna wartość do używania internetu? Filmiki na YT oglądam raczej sporadycznie, słucham dużo spotify, ale tutaj można pobierać offline, dużo przeglądania stron, sciąganie filmów sobie odpuszczę.
Tak z ciekawości - nigdy w życiu nie miałem limitu na internet - to 100gb to jest jakaś sensowna wartość do używania internetu? Filmiki na YT oglądam raczej sporadycznie, słucham dużo spotify, ale tutaj można pobierać offline, dużo przeglądania stron, sciąganie filmów sobie odpuszczę.

-
- Guru bezprzewodowy
mi 100GB wystarcza nawet z filmami i serialami on-line. Zresztą to nie jest sztywna granica tylko dolny limit - przy racjonalnym ściąganiu można wyrobić i 2x więcej. A nawet jak by Ci przycięli to tylko do 2Mb/s, więc strony www dalej będą się otwierać dosyć szybko.
A jak 30 dnia przegapisz wyłączenie LTE, to zje ten pakiet 300MB, po czym internet zwolni prawie do zera (16kB/s), więc od razu zauważysz. Wtedy najlepiej włączyć LTE kodem USSD w panelu routera, bo dostanie się do play24 na łączu 16kB/s graniczy z cudem.
Włączenie bezpłatnego LTE *111*480*1#
Sprawdzenie, czy jest aktywny *111*480*3#
A jak 30 dnia przegapisz wyłączenie LTE, to zje ten pakiet 300MB, po czym internet zwolni prawie do zera (16kB/s), więc od razu zauważysz. Wtedy najlepiej włączyć LTE kodem USSD w panelu routera, bo dostanie się do play24 na łączu 16kB/s graniczy z cudem.
Włączenie bezpłatnego LTE *111*480*1#
Sprawdzenie, czy jest aktywny *111*480*3#
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Użytkownik forum
Super, jeżeli można to włączyć przez USSD to prawdopodobnie na routerze z OpenWRT pewno można jakoś cronem ustawić to włączanie pakietu z linii polecen w odpowiednim czasie :-).

-
- Użytkownik forum
OK podpiąłem neta do routera, zrobiłem sobie nowy interfejs, czy ktoś mógłby mi tylko powiedzieć czy te ustawienią są OK dla LTE (LTE wpisałem z palca w "Service Type"). Czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia zasięgu itp. z poziomu LUCI? Z modemem wpiętym bezpośrednio do kompa to lata tak 20-60mbit, natomiast na routerze nie ma więcej niż 20mbit. Mam jeszcze hub'a USB to spróbuję przez HUB'a z ciekawości. Na kompie miałem zasięg 93%.

EDIT: OK ustawiłem w trybie NCM i teraz hula 50mbit także moje ustawienia chyba nie były prawidłowe.

EDIT: OK ustawiłem w trybie NCM i teraz hula 50mbit także moje ustawienia chyba nie były prawidłowe.