Przeglądam forum od dobrych kilku dni i na pewno w temacie mobilnych internetów jestem mądrzejszy niż byłem do tej pory, ale obawiam się, że wiedza jest ciągle zbyt mała by trafnie dobrać sprzęt do potrzeb. Takie prośby padały tu już pewnie z kilkaset razy, ale mimo to zaryzykuję prośbę o pomoc

Co potrzeba: LTE jako główny internet domowy - brak możliwości podpięcia Netii, UPC, Vectry, itp (nowe osiedle), jedyne co jest dostępne to Neostrada max 10mb/s za horrendalne kwoty, a gwarancji prędkości zero.
Wykorzystywany raczej standardowo, przeglądanie neta, czasem jakiś film na YT + podpięcie do neta konsoli
Co wybrać: najrozsądniejszą opcją wydaje się Play na kartę: 100gb/45zł - jest jakiś plan podpięcia osiedla pod Supernovę od tepsy, ale w związku z tym, że nie wiadomo kiedy to brak umowy = elastyczność
Odległość od BTS: 300m do najbliższego BTS Play, 500-600m do drugiego (mapka w załączniku)
Zabudowa: 2-piętrowe budynki na małym osiedlu, mieszkanie na 1 piętrze, niestety w prostej linii w inny budynek, między budynkiem a nadajnikami trochę niskiej zabudowy/drzew, żadnych wieżowców czy wysokich bloków
Speedtesty Plusa na Xperii Z3 Compact pokazują ok 25mb/s DL i 5mb/s UL na pingach ~75
Playa i T-Mobile jeszcze nie testowałem, chcę się za to zabrać przez weekend.
Z tego co już zdążyłem się naumieć to lepsza dla mnie byłaby antena dookólna niż kierunkowa, ale być może w ogóle takiej anteny nie potrzebuję, tutaj zdałbym się na pomoc doświadczonych

Brak potrzeb różnych cudów typu ochrony rodzicielskie, smart domy, itp, net ma działać, rozsyłać wi-fi i tyle.
Budżet - w zasadzie bez specjalnych limitów, ile będzie trzeba tyle się wyda, choć wiadomo - im taniej tym lepiej.
Jeśli zbyt ogólnie to rozpisałem to proszę o "opierdziel", za pomoc chętnie podziękuję jakimś browcem jak ktoś z okolicy