Przeczytałam wiele wątków na forum ale nadal nie jestem pewna czy wybór jednego routera na karte sim + antena jest w moim przypadku odpowiednim rozwiązaniem. Jesli mógłby mi ktoś pomóc, będe bardzo wdzięczna

Chciałabym zakupić router na karte sim i antene do odbioru internetu LTE w mieście (Łódź) oraz podczas pobytu na działce w miejscowości Jamborek.
Jeśli chodzi o warunki na działce to widze, że w pobliżu są 3 nadajniki T-mobile(UMTS 900,GSM900) oraz PLUS (GSM900) wraz z Aero2(UMTS900) a także Orange(GSM900). Zależy mi na możliwie najszybszym transferze danych, tak wiec do wyboru chyba jest jedynie T-mobile i ...PLUS?..aero2? . I tu pojawia się moje pierwsze pytanie.Czy to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> możliwe ,żeby osiagnąć sensowny transfer z nadajnika Plusa? Na stronie PLUSa widze , że mogę odbierać internet HSPA+/UMTS , no ale nadajnik GSM900 to max 250 kb/s a UMTS aero2 to max 512kb/s. Nic już z tego nie rozumiem

Jeśli chodzi o T-mobile to chyba sprawa jest prostsza, jest nadajnik UMTS900 czyli teoretycznie router 3G z ich kartą powinien dać radę?
Proszę powiedzcie czy np. kupując router Huawei B315+ antena+karta sim T-mobile, będę mogła odbierać internet LTE w Łodzi i HSPA+ na działce? z góry dziekuję za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.