Option Gt Max 3G - kilka pytań

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
qrac
Początkujący użytkownik forum

Re: Option Gt Max 3G - kilka pytań

Post autor: qrac »

Mam nastepujacy problem kupilem na allegro kare Option Gt Max 3G (z plusa; wersja EMEA - GA) w opisie aukcji bylo podane ze jest to model 7.2 Hsdpa ready, jednak nie wiem jak to sprawdzic!
Jezeli ktos mogl by mi pomoc to prosil bym o pomoc, ponizej podaje dane karty.

Firmware ver: 3.20.3Hd z 28.09.06
Hardware ver: 2.1

Dodoatkowa prosilbym o podanie zrodla z ktorego mozna sciagnac aktualizacje firmware, niestety na stronie plusa ani na stronie option nie ma, albo nie moge znalezc. Znalazlem na www AT&T (cingular) jednak nie wiem czy ten soft jest kompatybilny z europejska wersja karty.

I jszcze jedna sprawa przy laczeniu pokazuje mi predkosc polaczenia 1,8 Mb (korzystajac z innej karty predkosci jest 3,8 Mb)i nie jestem pewien czy jest to wina starego firmware czy moze GTMM.

Z gory dziekuje za pomoc

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2007-11-06, 14:58 ]
Pisz w odpowiednim dziale a poza tym popraw błędy.
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

To, że pokazuje 1,8Mb po połączeniu nic nie wnosi. To prędkość portowa. Teoretycznie może pokazywać nawet 53,6kb a możesz korzystać z HSDPA. I jeśli już to 3,6Mb a nie 3,8Mb.
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

Jeśli jesteś w zasięgu HSDPA 7,2 mb/s to po prostu będziesz wiedział to po transferach (najlepiej w nocy, wykluczamy wtedy obciążenia) że masz właśnie taki firmware, tak samo z 3,6 mb/s.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
qrac
Początkujący użytkownik forum

Post autor: qrac »

Dzieki za odpowiedz, jednak nikt nie napisal jak sprawdzic wersje karty (czy jest to wersja 7.2 ready czy starsza). Czy istnieje jakis sposob zeby to zrobic np. po hardware version ? Szukanie miejsca gdzie jest zasieg hsdpa 7.2 i sprawdzanie dowlinku jakos nie uwazam za najwygodniejszy pomysl.

P.S. Fanat nie do konca zrozumiałem twoja odp. wspomniales cos o firmware, wiec mozliwe ze odpowiedziales juz na moje pytanie.
ODPOWIEDZ