Mam nastepujacy problem kupilem na allegro kare Option Gt Max 3G (z plusa; wersja EMEA - GA) w opisie aukcji bylo podane ze jest to model 7.2 Hsdpa ready, jednak nie wiem jak to sprawdzic!
Jezeli ktos mogl by mi pomoc to prosil bym o pomoc, ponizej podaje dane karty.
Firmware ver: 3.20.3Hd z 28.09.06
Hardware ver: 2.1
Dodoatkowa prosilbym o podanie zrodla z ktorego mozna sciagnac aktualizacje firmware, niestety na stronie plusa ani na stronie option nie ma, albo nie moge znalezc. Znalazlem na www AT&T (cingular) jednak nie wiem czy ten soft jest kompatybilny z europejska wersja karty.
I jszcze jedna sprawa przy laczeniu pokazuje mi predkosc polaczenia 1,8 Mb (korzystajac z innej karty predkosci jest 3,8 Mb)i nie jestem pewien czy jest to wina starego firmware czy moze GTMM.
Z gory dziekuje za pomoc
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2007-11-06, 14:58 ]
Pisz w odpowiednim dziale a poza tym popraw błędy.
Option Gt Max 3G - kilka pytań
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Option Gt Max 3G - kilka pytań
To, że pokazuje 1,8Mb po połączeniu nic nie wnosi. To prędkość portowa. Teoretycznie może pokazywać nawet 53,6kb a możesz korzystać z HSDPA. I jeśli już to 3,6Mb a nie 3,8Mb.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Jeśli jesteś w zasięgu HSDPA 7,2 mb/s to po prostu będziesz wiedział to po transferach (najlepiej w nocy, wykluczamy wtedy obciążenia) że masz właśnie taki firmware, tak samo z 3,6 mb/s.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzieki za odpowiedz, jednak nikt nie napisal jak sprawdzic wersje karty (czy jest to wersja 7.2 ready czy starsza). Czy istnieje jakis sposob zeby to zrobic np. po hardware version ? Szukanie miejsca gdzie jest zasieg hsdpa 7.2 i sprawdzanie dowlinku jakos nie uwazam za najwygodniejszy pomysl.
P.S. Fanat nie do konca zrozumiałem twoja odp. wspomniales cos o firmware, wiec mozliwe ze odpowiedziales juz na moje pytanie.
P.S. Fanat nie do konca zrozumiałem twoja odp. wspomniales cos o firmware, wiec mozliwe ze odpowiedziales juz na moje pytanie.