3 Routery do DSLa, znacie różnice, co polecacie?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michaltomczak
Początkujący użytkownik forum

3 Routery do DSLa, znacie różnice, co polecacie?

Post autor: michaltomczak »

Witam,

chce podzielić łącze bezprzewodowo, to nie jest neostrada ani nic z tych rzeczy tylko normaly dostawca internetu, mam na uwadze czy modele:
ASMAX BR-604G
D-Link DI-524
LinkSysy WRT54GC
czy ktoś z Was miał blizszy kontakt z wszystkimi i może któregoś polecić - co wybrać?

Będę wdzięczny za pomoc!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: 3 Routery do DSLa, znacie różnice, co polecacie?

Post autor: zDaleKi »

Z tym Asmaxem nie miałem kontaktu, a z pozostałymi dwoma miałem ;) i zdecydowanie wybrałbym Linksysa.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
michaltomczak
Początkujący użytkownik forum

Post autor: michaltomczak »

OK dzieki, tak wiec czy ktos moze sie wypowiedzieć: ASMAX BR-604G czy LINKSYS WRT54GC ? Ma mieć dużą stabilność połaczenia bym sie nie denerwowal przerywaniem i silny sygnał by przeleciał przez ścianę żelbetonową + silne zabezpieczenie by sąsiad mi hasła nie wywąchał i się nie podpiął :-)
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Zdecydowanie Linksys. To firma "z tradycjami", wywodząca się z firmy Cisco - lidera w dziedzinie rozwiązań sieciowych. Kupując taki router nie będziesz miał z nim żadnych problemów. Mój WRT54G stoi i działa non stop już od 2,5 roku. Przez cały ten czas był wyłączany chyba tylko 2 razy i to nie z powodu zawieszenia tylko zwyczajnego braku prądu :D
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
ODPOWIEDZ