Kończy mi sie umowa na internet z obecnym operatorem tj. Orange - Neostrada. Niestety nie jestem zadowolony z oferty obecnego usługodawcy, ponieważ maksynalne możliwości łączą to 6mb down i 0.6 up. Z racji pracy która wykonuje zależy mi na wysyłaniu, ponieważ wysyłanie załączników lub ftp teraz trwa wieczność. Obecny operator jakiś czas temu obiecywał, że unowocześni lini jednak nie chcialo mi się wierzyć i tak też się nie stało. Mam niestety tego pecha, że światłowody ida po drugiej stronie ulicy, a puszczenie ich moja strona im się nie opłaca, ponieważ tam gdzie są światłowody są bloki, a po mojej stronie bliźniaki i jednorodzinne domki. Jeśli chodzi o wykorzystanie Internetu to nie ciągnę żadnych torrentow itp. Nie ukrywam że lubię pograć w gry on-line. Mój Internet nie pozwala na żaden stream czy coś w tym stylu.
Podsumowując powyższe informacje jakiś mobilny internet jest w stanie sprostać mojemu użytkowaniu? Jeżeli oferty bez modemu są lepsze to sądzę że mógłbym na zakup modemu przeznaczyć z 400-500zl. Co do lokalizację zostawiam link:
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 13&zoom=15
Dzięki wielkie za każde sugestie i rady