Pytanie odnośnie wydajności iPlusa
Moderator: Moderatorzy
-
Smok
Pytanie odnośnie wydajności iPlusa
wie ktos moze z was jakim programem sprawdzic wydajnosc wlasnie iPlusa...?? zaznacze tylko ze zdecydowalem sie na opcje dla abonentow, tnz nie nabylem modemu jedynie aktywowalem usluge.... posiadam nokie 6230...
pozdrawiam
Smok
pozdrawiam
Smok
-
Jerzyk
-
Gość
Re: Pytanie odnośnie wydajności iPlusa
i jak sprawdziles jak Ci chodzi - ja mam dokladnie takie samo polaczenie (6230+kabel+lapek) i uwazam, ze to tragedia - internet przez gprs / edge jest tak wolny, ze nie nadaje sie do niczego (no moze z wyjatkiem maila w trybie txt) - w porywach do 100 kbps ale zaznaczma tylko w porywach normalnie to ok 27 a wczutanie jakies stronki z obrazkami to juz calkowicie mozna zasnac
moze mam cos zle skonfigurowane - jakie sa wasze opinie
pozdr,
moze mam cos zle skonfigurowane - jakie sa wasze opinie
pozdr,
-
optiker
chyba nie jest tak zle (oczywiscie z wyjatkiem stron przeladowanych grafika) mam SonyEricsson T610+Toshiba Portege 7200 w iPlusie po IRDA i jakos to bryka ale bede musial przesiasc sie na tel z EDGE (jak zyskam przyspieszenie 100-150% to bedzie satysfakcja:) Pozdrawiam
-
zmija
Ja niedawno uruchomiłem sobie właśnie iPlusa. Mam Siemens S55+Irda+PC. Działa mi to cholernie wolno(chyba ze 4x wolniej niż jak się łącze przez modem tpsa). Strone zeby otworzyc np. oneta to ze 4minuty. Napoczatku myslalem ze moze zla konfiguracja Irda->Siemens, ze albo zla irda albo cos z siemensem, ale jednak chyba caly ten iPlus jest do d..... Pokombinuje jeszcze cos ale chyba nic nie przyspiesze. Ostrzegam strone oneta to otwiera ze 4minuty!! Ni do sciagania ni do czytania!!
-
ertes232
gc 89 niedaleko od btsa edge na odbiciach ( brak widocznosci bezposredniej z nadaj ) iplus 500 -------------- lublin
nie narzekam a wnocy ładnie sie ładują stronki = kumpel ma w idei i można sie wyspać
nie narzekam a wnocy ładnie sie ładują stronki = kumpel ma w idei i można sie wyspać
-
Maku
Wczoraj odpaliłem Iplusa na mojej 6630 w 3mieście i śmiga aż miło, w grudniu moja dzielnica ma być pokryta 3G więc powinno być jeszcze lepiej. Co do śmigania stronki otwierają się szybciutko, ściąganie plików na poziomie 20kb/s czasami nawet ciut szybciej, rozmawiałem nawet na skype. Dzisiaj idę podziękować telekomunie 
-
Pit^
Ja mam IPlusa ( modem + PC ) 3 dni w Piasecznie k. Wawy.Chodzi mi to koszmarnie, sciąga maksymalnie 10 kb/s a stronki otwieraja sie w przeciągu 20 sec.Wiec zbytnio niejestem z tego zadowolony, poszedłem do plusa i mówie jaki problem a oni mi na to że moze nieweszła mi częstotliwość edge tylko na gprs chodzi.Wiecie może jak to sprawdzić?(oprócz zdzwonienia do ich jak oni to mówią: "PROFESJONALNEGO centrum obsługi,gdzie nikt nic niewie)