Wielki problem z prędkością internetu orange BE!!! pomocy!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wielki problem z prędkością internetu orange BE!!! pomocy!!!
Mam laptopa gericom oraz neta orange BE z kartą zte mf 330, po tygodniu szczęśliwego użytkowania nagle prędkość spadła, testy na speedtest.net wykazują 15kbps!! limit ok, dodatkowo wczoraj net "padł" tzn w okienku orange połączenie trwało dalej, w "stan połączenia'' również ale gg się zmieniło status na niedostępny a strony przestały się wczytywać, najprawdopodobniej nie mam wirusów bo moje logi były sprawdzane sprawdzałem prędkość odpowiedzi (znalazłem to gdzieś na forum wpisywałem polecenie do "uruchom") i wyszło coś koło 600, bardzo proszę o pomoc, jezeli to zły dział to proszę o przeniesienie i przepraszam
[ Dodano: 2007-11-09, 18:19 ]
zapomniałem dodać zasięg 3g 1-3kreski
[ Dodano: 2007-11-09, 18:19 ]
zapomniałem dodać zasięg 3g 1-3kreski
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Wielki problem z prędkością internetu orange BE!!! pomocy!!!
Odpowiedzi mogą być różne.
1) Wyczerpałeś limit (nie zapominaj że biorąc usługę w połowie miesiąca limit jest rozliczany nie zawsze od dnia zawarcia umowy)
2) Awaria nadajnika
1) Wyczerpałeś limit (nie zapominaj że biorąc usługę w połowie miesiąca limit jest rozliczany nie zawsze od dnia zawarcia umowy)
2) Awaria nadajnika
- djwyrebas
weż nie słuchaj takich rad bo niektórzy piszą tylko żeby pisać anie żeby pomóc.
miałem taki sam problem jak ty a wręcz identyczny.
założyłem tu temat "niski transfer w orange" i g***o mi poradzili.
Spróbuj "Download Accelerator Plus (DAP)" jako menadżer pobierania i dodatkowo do zwiększenia szybkości "internet turbo".
mi pomogło i teraz mi zawala jak diabli download 18kB/s na EDGE
pozdro
miałem taki sam problem jak ty a wręcz identyczny.
założyłem tu temat "niski transfer w orange" i g***o mi poradzili.
Spróbuj "Download Accelerator Plus (DAP)" jako menadżer pobierania i dodatkowo do zwiększenia szybkości "internet turbo".
mi pomogło i teraz mi zawala jak diabli download 18kB/s na EDGE
pozdro
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
djwyrebas pisze:założyłem tu temat "niski transfer w orange" i g***o mi poradzili.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jaco
Kolego jak jeszcze raz tak napiszesz dostaniesz ostrzeżenie. Poczytaj regulamin sobie i będziesz wiedział jakich słów nie należy używać.djwyrebas pisze:g***o
Coś mało masz bo ja jak miałem zainstalowany DAP i BC transfer sięgał nawet 30 kB/s na EDGE.djwyrebas pisze:teraz mi zawala jak diabli download 18kB/s na EDGE
[ Dodano: 2007-11-09, 20:28 ]
Tu jak było na Nokii 6230 http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=32598#32598
- djwyrebas
tylko wiesz
ja mieszkam na <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>
gdzie powinien być co najwyżej GPRS

- Jaco
Żebyś wiedział na jakim ja mieszkam <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> to byś się zdziwił.djwyrebas pisze:ja mieszkam na <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>
-
dziękuje za szybką odpowiedź, zainstalowałem "internet turbo" lecz to raczej nie pomogło, po jakimś czasie pojawił się komunikat żeby go odinstalowac bo cos było nie tak, jednak w czasie ściągania prędkość downloadu nagle skoczyła rekordowo do 10kB/s (na jakieś 15s) a potem znów spadła do 1,7-1,9 kB/s i tak już zostało(czy to cos znaczy ze rosnie a potem spada ??),2. Czy moze mi pomóc dial-up?? Jutro spróbuje też przenieść się w okolice innego nadajnika. A co do limitu to to jeżeli zadzwonię do wsparcia technicznego albo BOKu to oni udzielą mi informacji? (z doświadczenia z telefonem wiem ze bardzo niechętnie mowia tam cokolwiek) licznik wskazuje mniej niz 0,5gb.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-11-10, 09:39 ]
Post wysłał Ci się trzy razy. Wyciąłem zbędne duplikaty.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-11-10, 09:39 ]
Post wysłał Ci się trzy razy. Wyciąłem zbędne duplikaty.
Ostatnio zmieniony 2007-11-10, 09:37 przez jaku89, łącznie zmieniany 1 raz.
- djwyrebas
nie, poprostu zainstalowałem internet turbo i kilka razy konfigurowałem aż osiągnąłem skutek.Jaco pisze:Czy było to po tym jak zrobiłeś dial-up ?
[ Dodano: 2007-11-10, 08:41 ]
zainstaluj go ponownie i konfiguruj pare razy a potem sprawdzj wynik na www.speedtest.pljaku89 pisze:ainstalowałem "internet turbo" lecz to raczej nie pomogło
mi ponogło po.....

[ Dodano: 2007-11-10, 08:46 ]
z pokazywaniem zasięgu w aplikacjach jest różniejaku89 pisze:zapomniałem dodać zasięg 3g 1-3kreski

ale jak coś odwali Business Everywhere to mam 50% GPRS'a

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Wielki problem z prędkością internetu orange BE!!! pomoc
Ja sprawdziłbym jeszcze kompa pod względem spyware gdyż rozwiązanie problemu powiększenia transferu może być chwilowe. Przeinstalowanie managera czy ustawienie dial-up daje chwilowe polepszenie jakości połączenia - później wszystko wraca do normy. Czasami reinstalacja systemu jest właściwym rozwiązaniem.jaku89 pisze:[...] najprawdopodobniej nie mam wirusów bo moje logi były sprawdzane [...]
Co do modemu ZTE MF 330 - znam osobę która nie ma o nim dobrego zdania

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
djwyrebas albo przestaniesz pisać w ten sposób albo sie pożegnamy, łamiesz nagminnie regulamin forum.
jaku89 raczej tutaj przychylam sie do wypowiedzi jaco. Spróbuj jeszcze jak masz możliwość przenieść się z laptopem w inne miejsce, najlepiej żebyś korzystał z innego nadajnika. Wiem, że może trochę roboty w tym ale to da odpowedź czy wina lezy po stronie nadajnika czy coś jest nie tak z Twoim komputerem/modemem.
też przez parę sekund.
jaku89 raczej tutaj przychylam sie do wypowiedzi jaco. Spróbuj jeszcze jak masz możliwość przenieść się z laptopem w inne miejsce, najlepiej żebyś korzystał z innego nadajnika. Wiem, że może trochę roboty w tym ale to da odpowedź czy wina lezy po stronie nadajnika czy coś jest nie tak z Twoim komputerem/modemem.
Czym to sprawdzałeś? Bo jak sugerowałeś się, ta prędkością która pokazuje Mozilla to tak bywa. Mi na GPRSie pokazywało 20 KB/sjaku89 pisze:zasie ściągania prędkość downloadu nagle skoczyła rekordowo do 10kB/s (na jakieś 15s) a potem znów spadła do 1,7-1,9 kB/s
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Lepiej używac programów do pomiaru szybkości łącza a nie stron.djwyrebas pisze:sprawdzj wynik na www.speedtest.pl
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Dyskusja o djwyrebas, wydzielona tu -> >KLIK<
Pozdr, (R) BliSki. (tm)