co warto wybrac

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kris79n
Początkujący użytkownik forum

co warto wybrac

Post autor: kris79n »

chce kupic internet w jednej z sieci naszych sieci <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> ktory wybrac.musi to byc internet bezprzewodowy a tam gdzie mieszkam niestety niema zadnej radiowki.
mieszkam we wroclawiu na jugoslowianskiej dzielnica rozanka z tego co wiem to hsdpa ma tam zasieg tylko w ktorej sieci jest kupic najlepiej.w orange oferowali mi pierwsze 3 miesiace po 30 zloty pozniej normalnie po 60 chyba jakas promocje maja.

bede wdzieczny za sugestje
Jarek no.1

Re: co warto wybrac

Post autor: Jarek no.1 »

moja sugestia jest taka :)
sprawdź najpierw strony www operatorów czy nie bedziesz miał problemów z dopasowaniem oferowanych modemów i ich oprogramowania do już posiadanego sprzętu, poza tym w promocji mogą być modemy na mniejszą prędkość i małe limity
kris79n

sa problemy z dopasowaniem tych modemow do pcetow?o limity juz pytalem czekam na odpowiedz
Awatar użytkownika
canidy
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: canidy »

Praktycznie nie ma problemow z podlaczniem modemow na USB do PC, ale jezeli bedziesz chcial podlaczyc modem na PCMCIA lub PCI Express przez przejsciowke na PCI to moga wystapic problemy. Bylo juz wielokrotnie o tym na forum. Jezeli potrzebujesz to poszukj po PCI Ricoh.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

kris79n pisze:sa problemy z dopasowaniem tych modemow do pcetow?o limity juz pytalem czekam na odpowiedz
Jeżeli net ma być do PC to trzeba wybrać model na USB. Nie będzie wtedy problemów z przejściówkami które mogą generować problemy.
No i trzeba się zastanowić do czego potrzebujemy tego neta - bo może lepiej wybrać operatora kablowego "neozdradę" włączając. Jeżeli chcemy pobierać z sieci dużo danych to gsm się nie za bardzo opłaca...
Awatar użytkownika
canidy
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: canidy »

mar_kow pisze:Jeżeli chcemy pobierać z sieci dużo danych to gsm się nie za bardzo opłaca...
Chyba, ze uda się znaleźć osobę, która zrobi cesję z Licencji GPRS bez limitów...:)

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-11-10, 17:33 ]
Poprawiłem cytowanie ;)
Ostatnio zmieniony 2007-11-10, 17:33 przez canidy, łącznie zmieniany 1 raz.
kris79n

w sumie w wiekszosci potrzebuj do rozmow wideo czasami do zciagniecia czegos.problem w tym ze to musi byc internet bezprzewodowy bo wlasciciel domu niezgadza sie na ciagniecie kabli.
a jak jest z limitami bo z tego co wiem np w orange jest 0.5 gb po pzekroczeniu zmniejsza sie transfer tak?ale do jakiego.
ma ktos moze internet w te firmie?
bede wdzieczy za informacje

a moze jest ktos z wroclawia i ma jakies informacje o radiowce w tym rejonie miasta,bo ja szukalem wszedzie i nic
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Jedynie w PlusGSM jest 1 GB do wykorzystania. Oczywiście przy umowie prywatnej za 60 zł brutto. Biorąc wyższy abonament mamy 4 GB.
Przy częstych rozmowach z video 1 GB może być za mało...
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

kris79n pisze:a moze jest ktos z wroclawia i ma jakies informacje o radiowce w tym rejonie miasta
Zadaj pytanie w sub-forum o radiówce, może coś doradzimy. Bo ten problem wychodzi poza ramy tego sub-forum ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ