co warto wybrac
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
co warto wybrac
chce kupic internet w jednej z sieci naszych sieci <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> ktory wybrac.musi to byc internet bezprzewodowy a tam gdzie mieszkam niestety niema zadnej radiowki.
mieszkam we wroclawiu na jugoslowianskiej dzielnica rozanka z tego co wiem to hsdpa ma tam zasieg tylko w ktorej sieci jest kupic najlepiej.w orange oferowali mi pierwsze 3 miesiace po 30 zloty pozniej normalnie po 60 chyba jakas promocje maja.
bede wdzieczny za sugestje
mieszkam we wroclawiu na jugoslowianskiej dzielnica rozanka z tego co wiem to hsdpa ma tam zasieg tylko w ktorej sieci jest kupic najlepiej.w orange oferowali mi pierwsze 3 miesiace po 30 zloty pozniej normalnie po 60 chyba jakas promocje maja.
bede wdzieczny za sugestje
Re: co warto wybrac
moja sugestia jest taka
sprawdź najpierw strony www operatorów czy nie bedziesz miał problemów z dopasowaniem oferowanych modemów i ich oprogramowania do już posiadanego sprzętu, poza tym w promocji mogą być modemy na mniejszą prędkość i małe limity

sprawdź najpierw strony www operatorów czy nie bedziesz miał problemów z dopasowaniem oferowanych modemów i ich oprogramowania do już posiadanego sprzętu, poza tym w promocji mogą być modemy na mniejszą prędkość i małe limity
-
sa problemy z dopasowaniem tych modemow do pcetow?o limity juz pytalem czekam na odpowiedz
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Praktycznie nie ma problemow z podlaczniem modemow na USB do PC, ale jezeli bedziesz chcial podlaczyc modem na PCMCIA lub PCI Express przez przejsciowke na PCI to moga wystapic problemy. Bylo juz wielokrotnie o tym na forum. Jezeli potrzebujesz to poszukj po PCI Ricoh.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Jeżeli net ma być do PC to trzeba wybrać model na USB. Nie będzie wtedy problemów z przejściówkami które mogą generować problemy.kris79n pisze:sa problemy z dopasowaniem tych modemow do pcetow?o limity juz pytalem czekam na odpowiedz
No i trzeba się zastanowić do czego potrzebujemy tego neta - bo może lepiej wybrać operatora kablowego "neozdradę" włączając. Jeżeli chcemy pobierać z sieci dużo danych to gsm się nie za bardzo opłaca...
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Chyba, ze uda się znaleźć osobę, która zrobi cesję z Licencji GPRS bez limitów...mar_kow pisze:Jeżeli chcemy pobierać z sieci dużo danych to gsm się nie za bardzo opłaca...

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-11-10, 17:33 ]
Poprawiłem cytowanie

Ostatnio zmieniony 2007-11-10, 17:33 przez canidy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
w sumie w wiekszosci potrzebuj do rozmow wideo czasami do zciagniecia czegos.problem w tym ze to musi byc internet bezprzewodowy bo wlasciciel domu niezgadza sie na ciagniecie kabli.
a jak jest z limitami bo z tego co wiem np w orange jest 0.5 gb po pzekroczeniu zmniejsza sie transfer tak?ale do jakiego.
ma ktos moze internet w te firmie?
bede wdzieczy za informacje
a moze jest ktos z wroclawia i ma jakies informacje o radiowce w tym rejonie miasta,bo ja szukalem wszedzie i nic
a jak jest z limitami bo z tego co wiem np w orange jest 0.5 gb po pzekroczeniu zmniejsza sie transfer tak?ale do jakiego.
ma ktos moze internet w te firmie?
bede wdzieczy za informacje
a moze jest ktos z wroclawia i ma jakies informacje o radiowce w tym rejonie miasta,bo ja szukalem wszedzie i nic
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Jedynie w PlusGSM jest 1 GB do wykorzystania. Oczywiście przy umowie prywatnej za 60 zł brutto. Biorąc wyższy abonament mamy 4 GB.
Przy częstych rozmowach z video 1 GB może być za mało...
Przy częstych rozmowach z video 1 GB może być za mało...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zadaj pytanie w sub-forum o radiówce, może coś doradzimy. Bo ten problem wychodzi poza ramy tego sub-forumkris79n pisze:a moze jest ktos z wroclawia i ma jakies informacje o radiowce w tym rejonie miasta

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.