Huawei b315s problem z aktualizacją firmware

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lbajon
Początkujący użytkownik forum

Huawei b315s problem z aktualizacją firmware

Post autor: lbajon »

Dzisia dostałem na stronie modemu od Plusa info o pojawieniu się nowego firmware więc nieopatrznie kliknąłem aktualizuj.
Niestety od pół godziny instalacja stoi na 99%. Cały czas na czerwono świeci się napis "nie zamykaj przeglądarki i nie wyłączaj urządzenia podczas procesu aktualizacji"
W związku z tym wyłączyłem modem ale teraz oczywiście nie wstaje. Co można z tym zrobić? Czy można gdzieś znaleźć firmware i go ponownie wgrać przez komputer?
dzejk
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei b315s problem z aktualizacją firmware

Post autor: dzejk »

masz przyklejony temat o aktualizacji tego routera w tym dziale.
Ale jeśli router jest na gwarancji to skorzystaj z niej, zamiast samemu kombinować, bo możesz jeszcze bardziej nabroić.
Krak09
Stały użytkownik forum

Post autor: Krak09 »

Czy wczasie aktualizacji miałeś połączony router B315 kablem Etherent z PC czy przez WiFi?
Kaztessin
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Kaztessin »

Witam w klubie, ta sama sytuacja po instalacji nowego softu w moim B315.
Teraz aktualizowany przez WiFi, zresztą tak jak wcześniej i o dziwo do tej pory po wcześniejszych update'ach przeprowadzanych w ten sposób działał.
Teraz najlepsze, objechałem 11 salonów, żaden z nich nie ma sprzętu zastępczego, mało tego - w jednym z salonów klientka prosto z mostu powiedziała mi że mają zabronione zamawiać takie urządzenia, żeby nic nie leżało na zapleczu.. Pora przygotować się na 14 dni bez sprzętu.. a Plus ma to głęboko w poważaniu...
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Update po WiFi... No sami sie prosicie o problemy...

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ODPOWIEDZ