Dzisia dostałem na stronie modemu od Plusa info o pojawieniu się nowego firmware więc nieopatrznie kliknąłem aktualizuj.
Niestety od pół godziny instalacja stoi na 99%. Cały czas na czerwono świeci się napis "nie zamykaj przeglądarki i nie wyłączaj urządzenia podczas procesu aktualizacji"
W związku z tym wyłączyłem modem ale teraz oczywiście nie wstaje. Co można z tym zrobić? Czy można gdzieś znaleźć firmware i go ponownie wgrać przez komputer?
Huawei b315s problem z aktualizacją firmware
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei b315s problem z aktualizacją firmware
masz przyklejony temat o aktualizacji tego routera w tym dziale.
Ale jeśli router jest na gwarancji to skorzystaj z niej, zamiast samemu kombinować, bo możesz jeszcze bardziej nabroić.
Ale jeśli router jest na gwarancji to skorzystaj z niej, zamiast samemu kombinować, bo możesz jeszcze bardziej nabroić.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Stały użytkownik forum
Czy wczasie aktualizacji miałeś połączony router B315 kablem Etherent z PC czy przez WiFi?
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam w klubie, ta sama sytuacja po instalacji nowego softu w moim B315.
Teraz aktualizowany przez WiFi, zresztą tak jak wcześniej i o dziwo do tej pory po wcześniejszych update'ach przeprowadzanych w ten sposób działał.
Teraz najlepsze, objechałem 11 salonów, żaden z nich nie ma sprzętu zastępczego, mało tego - w jednym z salonów klientka prosto z mostu powiedziała mi że mają zabronione zamawiać takie urządzenia, żeby nic nie leżało na zapleczu.. Pora przygotować się na 14 dni bez sprzętu.. a Plus ma to głęboko w poważaniu...
Teraz aktualizowany przez WiFi, zresztą tak jak wcześniej i o dziwo do tej pory po wcześniejszych update'ach przeprowadzanych w ten sposób działał.
Teraz najlepsze, objechałem 11 salonów, żaden z nich nie ma sprzętu zastępczego, mało tego - w jednym z salonów klientka prosto z mostu powiedziała mi że mają zabronione zamawiać takie urządzenia, żeby nic nie leżało na zapleczu.. Pora przygotować się na 14 dni bez sprzętu.. a Plus ma to głęboko w poważaniu...
- onken
- ** Moderator **
Update po WiFi... No sami sie prosicie o problemy...
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW