Właśnie znikła mi możliwość włączenia darmowego LTE w taryfie RBM na kartę 7 MNP(to mój główny nr w telefonie).

W ofertach RBM na Karte 5 nadal jeszcze jest(też mam, tyle że w modemach).
Smutno mi się zrobiło, taka świetna promocja...
Moderator: Moderatorzy
RED BULL MOBILE NA KARTĘ ORAZ RED BULL MOBILE NA KARTĘ 5”II. SZCZEGÓŁOWE WARUNKI KORZYSTANIA Z PROMOCJI
3. W ramach Oferty Promocyjnej, Użytkownik otrzymuje następujące bonusy:
3.1. Pakiet Złotówek o wartości 100 zł ważny przez 30 dni
3.2. 10 GB ważny przez 30 dni
3.3. Rok ważności konta
Tj. wymysł wyssany z palca. Rejestrowałem 2 karty kupione na Allegro (RMB5 i RMB7) i nie były na nikogo wcześniej rejestrowane.onken pisze:Zarejestrowana na slupa lub ki pieron wie na kogo :-)
To raczej Ty włącz-taka karta kupiona na Allegro może być przed uruchomieniem zarejestrowana w salonie Play, w niczym to nie przeszkadza (nie musi być podstawiony żaden "słup" pośredniczący).onken pisze: Wlacz myslenie....
Najpierw ją kup i sprawdź, a nie twórz fikcji,onken pisze:A zarejestrowana jest na kogo ? Na pszczolke maję ?
Jesli ma RBM7 tzn ze juz jest zarejestrowana...
Tj. Twój wymysł z tą rejestracją-kupuje się od pewnych sprzedawców, zawsze przed zakupem możemy o to zapytać sprzedawcę (lansowana tutaj niechęć do zakupów na Allegro, nie ma wiele wspólnego z rzeczywistym bezpieczeństwem zakupów internetowych, portal aukcyjny o wiele lepiej zabezpiecza interesy klientów od sklepów internetowych sprzedających poza nim).onken pisze:Ja nie kupuje kart niewiadomo na kogo rejestrowanych, moze Ty tak, Twoja sprawa, ale widze wiele postow na forum od kilkunastu tygodni lub i miesiecy ze wszystkie karty co maja RBM7 sa wczesniej ZAREJESTROWANE
Przestań tworzyć tutaj mitologię-kupuję na Allegro kartę nie zarejestrowaną (kartę już zarejestrowaną nie zarejestruję bez cesji, jeżeli ktoś takowe sprzedaje, to błyskawicznie zaliczy negatywne komentarze i po pewnej sprzedaży...).onken pisze:Kupujac na allegro przepisujesz karte na siebie ? Nie sadze. Kupujac na allegro wiesz na kogo tak naprawde jest zarejestrowana karta ? Nie sadze... Na prawde wierzysz w to ze ktos kto sprzedaje juz musowo zarejestrowane karty bo nie mogl uzyskac od dluzszego czasu taryfy RBM7 w inny sposob ryzykuje swoimi danymi co kto i gdzie bedzie robil z karta ?? No ja Cie blagam....
Od lat w ten sposób autoryzuję się włączenie/wyłączenie usług.jsoals pisze:Dlatego ważne jest gdy kupuję się kartę na allegro,sprawdzić czy nie ma ona już aktywnego konta,chociaż teraz do autoryzacji należy podać kod z Smsa i już został ukrócony ten proceder.
Tj. tworzenie teorii spiskowych, oczywiście że PUK wystarczy do rejestracji karty, no ale dalszy ciąg wypowiedzi...jsoals pisze:Ale znając kod PUK,taki allegrowicz może kartę przenieść do innej sieci a my tracimy kasę a on odzyskuje numery.