Nie wiedziałem, że po rejestracji numeru RWK przechodzi przy zmianie taryfy na RBM5. Ja już mam RBM5 na karcie z puszki. Czy mógłbym ewentualnie coś zrobić, żeby dostać RWK po rejestracji? Pewnie musiałbym tymczasowo zmienić taryfę, tylko na jaką?
Huawei E5186s-22a + Sorensen 17dB MIMO 1800MHz| RBM5
REGULAMIN OFERTY PROMOCYJNEJ „BONUS ZA REJESTRACJĘ NUMERU W RED
BULL MOBILE ENERGY NA KARTĘ ORAZ RED BULL MOBILE NA KARTĘ 7 MNP
II. SZCZEGÓŁOWE WARUNKI KORZYSTANIA Z PROMOCJI
3. W ramach Oferty Promocyjnej, Użytkownik otrzymuje następujące bonusy:
3.1. Pakiet Złotówek o wartości 100 zł ważny przez 30 dni
3.2. 10 GB ważny przez 30 dni
3.3. Rok ważności konta
RED BULL MOBILE NA KARTĘ ORAZ RED BULL MOBILE NA KARTĘ 5”
Niestety nie mają roku ważności konta.
Witam wszystkich, jestem szczęśliwym nowym posiadaczem RMB5, jedna interesuje mnie jeszcze lepsza opcja czyli RWK. Jak rozumiem jeśli miałbym taryfę RMB7MNTP to mogę zdobyć RWK i przejść do RMB5 i włączyć DIL (i zachować RWK). Proszę o info jak mogę przejść do RBM7MNP? Rozumiem że z karty innej sieci ?
Z góry dziękuję za pomoc!!!
To raczej Ty włącz-taka karta kupiona na Allegro może być przed uruchomieniem zarejestrowana w salonie Play, w niczym to nie przeszkadza (nie musi być podstawiony żaden "słup" pośredniczący).
Ja nie kupuje kart niewiadomo na kogo rejestrowanych, moze Ty tak, Twoja sprawa, ale widze wiele postow na forum od kilkunastu tygodni lub i miesiecy ze wszystkie karty co maja RBM7 sa wczesniej ZAREJESTROWANE
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
onken pisze:Ja nie kupuje kart niewiadomo na kogo rejestrowanych, moze Ty tak, Twoja sprawa, ale widze wiele postow na forum od kilkunastu tygodni lub i miesiecy ze wszystkie karty co maja RBM7 sa wczesniej ZAREJESTROWANE
Tj. Twój wymysł z tą rejestracją-kupuje się od pewnych sprzedawców, zawsze przed zakupem możemy o to zapytać sprzedawcę (lansowana tutaj niechęć do zakupów na Allegro, nie ma wiele wspólnego z rzeczywistym bezpieczeństwem zakupów internetowych, portal aukcyjny o wiele lepiej zabezpiecza interesy klientów od sklepów internetowych sprzedających poza nim).
To zaden wymysl, to fakty. Mowimy o rejestracji kart sim i ponoszenie za to odpowiedzialnosci !!! Pomysl nad tym a nie pisz jak jakis przedszkolak nie znjacy zycia... Kupujac na allegro przepisujesz karte na siebie ? Nie sadze. Kupujac na allegro wiesz na kogo tak naprawde jest zarejestrowana karta ? Nie sadze... Na prawde wierzysz w to ze ktos kto sprzedaje juz musowo zarejestrowane karty bo nie mogl uzyskac od dluzszego czasu taryfy RBM7 w inny sposob ryzykuje swoimi danymi co kto i gdzie bedzie robil z karta ?? No ja Cie blagam....
A jesli to jego dane i sprzedaje tskie karty na setki, to wybacz, jest kretynem do potęgi...
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
onken pisze:Kupujac na allegro przepisujesz karte na siebie ? Nie sadze. Kupujac na allegro wiesz na kogo tak naprawde jest zarejestrowana karta ? Nie sadze... Na prawde wierzysz w to ze ktos kto sprzedaje juz musowo zarejestrowane karty bo nie mogl uzyskac od dluzszego czasu taryfy RBM7 w inny sposob ryzykuje swoimi danymi co kto i gdzie bedzie robil z karta ?? No ja Cie blagam....
Przestań tworzyć tutaj mitologię-kupuję na Allegro kartę nie zarejestrowaną (kartę już zarejestrowaną nie zarejestruję bez cesji, jeżeli ktoś takowe sprzedaje, to błyskawicznie zaliczy negatywne komentarze i po pewnej sprzedaży...).
Co do tych problemów z kartą,to parę lat temu miałem problem,bo kupiłem kartę startową na giełdzie elektronicznej,po paru miesiącach zaczęły się włączać dziwne usługi,potem dostałem telefon że mają błąd w systemie i mogą mi wrócić kasę jak prześle im kod doładowania.A to było zwyczajne oszustwo,aktywowali rożne usługi przez internet.Dlatego ważne jest gdy kupuję się kartę na allegro,sprawdzić czy nie ma ona już aktywnego konta,chociaż teraz do autoryzacji należy podać kod z Smsa i już został ukrócony ten proceder.Ale znając kod PUK,taki allegrowicz może kartę przenieść do innej sieci a my tracimy kasę a on odzyskuje numery.Przynajmniej do tej pory wystarczyło znać kod PUK.Ja jak przenosiłem numer na kartę to tylko podałem numer telefonu i z jakiej jestem sieci,do tego dokument do podpisania,skan dowodu i tyle.Tak że na reklamację kart z Allegro to lepiej nie liczyć.
jsoals pisze:Dlatego ważne jest gdy kupuję się kartę na allegro,sprawdzić czy nie ma ona już aktywnego konta,chociaż teraz do autoryzacji należy podać kod z Smsa i już został ukrócony ten proceder.
Od lat w ten sposób autoryzuję się włączenie/wyłączenie usług.
jsoals pisze:Ale znając kod PUK,taki allegrowicz może kartę przenieść do innej sieci a my tracimy kasę a on odzyskuje numery.
Tj. tworzenie teorii spiskowych, oczywiście że PUK wystarczy do rejestracji karty, no ale dalszy ciąg wypowiedzi... , handlowcy z Allegro sprzedają setki/tysiące kart SIM, mają setki/tysiące komentarzy do transakcji-gdyby to dotyczyło nawet kilku %, mieliby "spalone" konta.