Za pół roku przeprowadzam się do Lądka Zdroju. Ponieważ teraz, we Wrocławiu, mam dostęp tylko do internetu mobilnego, a właśnie skończyła mi się "lojalka" w Playu, stoję przed wyborem operatora oraz sprzętu, który zapewni mi nielimitowany transfer w sensownej prędkości w Lądku Zdroju (we Wrocławiu wszystko ładnie śmiga). Rozumiem, że "nielimitowany" często posiada dopisek "tylko w LTE", więc do oferty operatora będę chciał dobrać taki sprzęt, który dam radę ustawić tak, żeby korzystał głównie z pasma "nielimitowego".
Porównywałem oferty operatorów, ale lektura forum uświadomiła mnie, że skoro zależy mi na dobrej pracy muszę wpierw sprawdzić którzy operatorzy zapewniają dobre BTSy w mojej docelowej okolicy. Najbliżej mam (w/g btsearch.pl) BTSa: "Lądek-Zdrój, Dolnośląskie góra Dzielec - maszt TSR Emitela", a trochę dalej: "Lądek-Zdrój, Dolnośląskie,ul. Kościelna 24". Widziałem, że potraficie na podstawie lokalizacji ocenić BTSy, będę więc wdzięczny za podpowiedź, wśród których operatorów powinienem szukać oferty (i co za tym idzie, w jaki sprzęt+ew. antenę powinienem się wyposażyć).
Z góry bardzo dziękuję za pomoc, dzięki Wam na pewno uda mi się wybrać dobry net, a może nawet czegoś się nauczę

pozdrawiam

Ranwers