T-Mobile blokuje LTE w ofertach na kartę.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
T-Mobile blokuje LTE w ofertach na kartę.
Chcąc wypróbować neta we wszystkich sieciach przed jutrzejszą blokadą kupiłem startówki,jakie było moje zdziwienie gdy wkładam kartę startową z zakupionego startera (Internet na kartę w T-Mobile 1GB na start z dopiskiem LTE4G) .Internet był wyłączony,poszukałem kodu w internecie i go aktywowałem,nadal nie mam dostępu do internetu LTE kupiłem dodatkowy pakiet 1gb,taryfę miałem Frii ,ponoć ona ma zblokowane LTE,to zmieniłem na jump i dalej brak LTE,wyszukiwałem po kilka razy w końcu w komórce mi T-mobile tak zblokował że nie pokazuje się wybór LTE,wcześniej nie mogłem się zalogować do LTE a teraz zblokowali wyszukiwanie LTE,chociaż wyszukuje ich siec zarówno na modemie jak i karcie z Play i Orange.Na modemie też przy łączeniu z T-mobile LTE pokazuje się napis failed.Dlaczego ta sieć sprzedaje lipne startery ?.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: T-Mobile blokuje LTE w ofertach na kartę.
Ponoć można zadzwonić na infolinię i poprosić o 5zł na pakiet 250mb lte do testów i wtedy dadzą, co do tego lte to po 5 dniach się włącza od wpisania kodu :DDD
-
- Stały użytkownik forum
LTE w sieci T-Mobile jest dostępny jedynie w pakietach np. 3w1 i wtedy masz 1GB internetu i możesz podłączyć się do LTE. Koszt niecałe 15zl/miesiąc .
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A ostatnio bok mailowo pytałem i odpowiedź dostałem, że wystarczy free i pakiet 1GB/5dni za 5zł.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tu masz filmik jak gosciu testuje LTE i jak doszedł do kart TMobile to tez sie zdziwił że nie ma LTE polecam sporo sie dowiesz
https://www.youtube.com/watch?v=pB4NqHaGEkE
https://www.youtube.com/watch?v=pB4NqHaGEkE
-
- Guru bezprzewodowy
Człowieku weź przestań wypisywać te bzdury na temat T-Mobile nic nie wnoszące do tematu. Sprzedaż startera z napisem 4G LTE bez dostępu do tej technologii na to stać tylko skąpego, niemieckiego operatora. Żaden inny operator nie ogranicza dostępu do technologii LTE.
- radius
- ** Moderator **
1. Nie wiadomo na jakiej częstotliwości się łączył.si.korka pisze:...Fajny test...
2. Różne serwery w czasie testu

3. Już w marcu było to opisywane, że T-Mobile prowadzi dziwną politykę: http://jdtech.pl/2015/03/t-mobile-oferu ... o-lte.html
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
No wieszmatek451 pisze:Człowieku weź przestań wypisywać te bzdury na temat T-Mobile nic nie wnoszące do tematu. Sprzedaż startera z napisem 4G LTE bez dostępu do tej technologii na to stać tylko skąpego, niemieckiego operatora. Żaden inny operator nie ogranicza dostępu do technologii LTE.

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Na razie to nawet nie ma co porównywać (w postępującym czasie zapewne się to zmieni, gdy większość stacji Playa będzie obsługiwać LTE2600), Play to najgorsza jakość "internetu mobilnego", bez usługi publicznego IP. Rynek jest zapchany, nowego abonenta trudno zdobyć mimo świetnych ofert T-Mobile/Orange, to widać po transferach na sieci o tej porze.Kamil1987 pisze: No wieszDla tych co biorą na umowę to plus, mniej obciążone btsy

jareq
-
- Stały użytkownik forum
Czyli żeby potestować LTE w T-mobile trzeba (od wczoraj) ...
1. Kupić starter T-mobile
2. Zadzwonić do bok i go zarejestrować.
3. Poprosić żeby za 5 zeta włączyli pakiet 256MB
4. Poczekać na SMS i dopiero wtedy można testować.
Tak to wygląda?
1. Kupić starter T-mobile
2. Zadzwonić do bok i go zarejestrować.
3. Poprosić żeby za 5 zeta włączyli pakiet 256MB
4. Poczekać na SMS i dopiero wtedy można testować.
Tak to wygląda?
- onken
- ** Moderator **
Wiesz o tym ze 256 MB to 1-2 testy na speedtescie ?
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Z moich doświadczeń wynika, że trzeba przedłużać ważność konta, starter działa 5 dni i w tym czasie nie udaje się włączyć lte w tmo. Można dzwonić, pisać, tworzone są zgłoszenia i 5 dnia lte nadal nie ma - może jest od 6, ale nie doczekałem. Łatwiej jest zaprosić jakiegoś abonenta tmo na chwilkę bo on już ma lte włączone.
-
- Stały użytkownik forum
Hmm a ja dzisiaj kupiłem starter, oczywiście działał w 3g. Zadzwoniłem ( ze swojego numeru z Play) pod numer dla kart na doładowania (602 960 200) i powiedziałem że nie mam LTE. Pan zaproponował pakiet 1GB za 5zł ważny na 5dni co włączy LTE. Wykupił mi ten pakiet po chwili podłączyłem jeszcze raz modem (E3372 hilink) i już miałem w panelu 4G. Więc chyba jednak nie jest tak źle?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Przy takiej prędkości j.w. 1-test to ok. 200MB, teraz przy takim wynikuonken pisze:Wiesz o tym ze 256 MB to 1-2 testy na speedtescie ?

jareq
-
- Stały użytkownik forum
Spoko ale startery raczej wykorzystuje się w warunkach gdzie taki transfer jest marzeniem. Tam gdzie od razu są bdb warunki i zasięg przepustowość raczej testowałbym już na okresie próbnym umowy.