T-Mobile blokuje LTE w ofertach na kartę.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jsoals
Początkujący użytkownik forum

T-Mobile blokuje LTE w ofertach na kartę.

Post autor: jsoals »

Chcąc wypróbować neta we wszystkich sieciach przed jutrzejszą blokadą kupiłem startówki,jakie było moje zdziwienie gdy wkładam kartę startową z zakupionego startera (Internet na kartę w T-Mobile 1GB na start z dopiskiem LTE4G) .Internet był wyłączony,poszukałem kodu w internecie i go aktywowałem,nadal nie mam dostępu do internetu LTE kupiłem dodatkowy pakiet 1gb,taryfę miałem Frii ,ponoć ona ma zblokowane LTE,to zmieniłem na jump i dalej brak LTE,wyszukiwałem po kilka razy w końcu w komórce mi T-mobile tak zblokował że nie pokazuje się wybór LTE,wcześniej nie mogłem się zalogować do LTE a teraz zblokowali wyszukiwanie LTE,chociaż wyszukuje ich siec zarówno na modemie jak i karcie z Play i Orange.Na modemie też przy łączeniu z T-mobile LTE pokazuje się napis failed.Dlaczego ta sieć sprzedaje lipne startery ?.
Kamil1987
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: T-Mobile blokuje LTE w ofertach na kartę.

Post autor: Kamil1987 »

Ponoć można zadzwonić na infolinię i poprosić o 5zł na pakiet 250mb lte do testów i wtedy dadzą, co do tego lte to po 5 dniach się włącza od wpisania kodu :DDD
liske1
Stały użytkownik forum

Post autor: liske1 »

LTE w sieci T-Mobile jest dostępny jedynie w pakietach np. 3w1 i wtedy masz 1GB internetu i możesz podłączyć się do LTE. Koszt niecałe 15zl/miesiąc .
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

A ostatnio bok mailowo pytałem i odpowiedź dostałem, że wystarczy free i pakiet 1GB/5dni za 5zł.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

Tu masz filmik jak gosciu testuje LTE i jak doszedł do kart TMobile to tez sie zdziwił że nie ma LTE polecam sporo sie dowiesz

https://www.youtube.com/watch?v=pB4NqHaGEkE
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Człowieku weź przestań wypisywać te bzdury na temat T-Mobile nic nie wnoszące do tematu. Sprzedaż startera z napisem 4G LTE bez dostępu do tej technologii na to stać tylko skąpego, niemieckiego operatora. Żaden inny operator nie ogranicza dostępu do technologii LTE.
Awatar użytkownika
radius
** Moderator **

Post autor: radius »

si.korka pisze:...Fajny test...
1. Nie wiadomo na jakiej częstotliwości się łączył.

2. Różne serwery w czasie testu :gwiazdki:

3. Już w marcu było to opisywane, że T-Mobile prowadzi dziwną politykę: http://jdtech.pl/2015/03/t-mobile-oferu ... o-lte.html
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
Kamil1987
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Kamil1987 »

matek451 pisze:Człowieku weź przestań wypisywać te bzdury na temat T-Mobile nic nie wnoszące do tematu. Sprzedaż startera z napisem 4G LTE bez dostępu do tej technologii na to stać tylko skąpego, niemieckiego operatora. Żaden inny operator nie ogranicza dostępu do technologii LTE.
No wiesz :D Dla tych co biorą na umowę to plus, mniej obciążone btsy :D
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jarek7714 »

Kamil1987 pisze: No wiesz :D Dla tych co biorą na umowę to plus, mniej obciążone btsy :D
Na razie to nawet nie ma co porównywać (w postępującym czasie zapewne się to zmieni, gdy większość stacji Playa będzie obsługiwać LTE2600), Play to najgorsza jakość "internetu mobilnego", bez usługi publicznego IP. Rynek jest zapchany, nowego abonenta trudno zdobyć mimo świetnych ofert T-Mobile/Orange, to widać po transferach na sieci o tej porze. Obrazek. Aczkolwiek T-Mobile za sprzedaż ww starterów powinien zostać ukarany grzywną przez UOKiK.
jareq
doman18
Stały użytkownik forum

Post autor: doman18 »

Czyli żeby potestować LTE w T-mobile trzeba (od wczoraj) ...
1. Kupić starter T-mobile
2. Zadzwonić do bok i go zarejestrować.
3. Poprosić żeby za 5 zeta włączyli pakiet 256MB
4. Poczekać na SMS i dopiero wtedy można testować.

Tak to wygląda?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Wiesz o tym ze 256 MB to 1-2 testy na speedtescie ?

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
nefczibaku
Stały użytkownik forum

Post autor: nefczibaku »

Z moich doświadczeń wynika, że trzeba przedłużać ważność konta, starter działa 5 dni i w tym czasie nie udaje się włączyć lte w tmo. Można dzwonić, pisać, tworzone są zgłoszenia i 5 dnia lte nadal nie ma - może jest od 6, ale nie doczekałem. Łatwiej jest zaprosić jakiegoś abonenta tmo na chwilkę bo on już ma lte włączone.
doman18
Stały użytkownik forum

Hmm a ja dzisiaj kupiłem starter, oczywiście działał w 3g. Zadzwoniłem ( ze swojego numeru z Play) pod numer dla kart na doładowania (602 960 200) i powiedziałem że nie mam LTE. Pan zaproponował pakiet 1GB za 5zł ważny na 5dni co włączy LTE. Wykupił mi ten pakiet po chwili podłączyłem jeszcze raz modem (E3372 hilink) i już miałem w panelu 4G. Więc chyba jednak nie jest tak źle?
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jarek7714 »

onken pisze:Wiesz o tym ze 256 MB to 1-2 testy na speedtescie ?
Przy takiej prędkości j.w. 1-test to ok. 200MB, teraz przy takim wyniku Obrazek, test zużywa 230MB danych.
jareq
doman18
Stały użytkownik forum

Spoko ale startery raczej wykorzystuje się w warunkach gdzie taki transfer jest marzeniem. Tam gdzie od razu są bdb warunki i zasięg przepustowość raczej testowałbym już na okresie próbnym umowy.
ODPOWIEDZ