Jaki modem, router, antenę do AERO 2 LTE na wsi

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Jaki modem, router, antenę do AERO 2 LTE na wsi

Post autor: wojteks »

doman18 pisze:Czy anteny nie będą ściągać piorunów
No cóż to dylemat wielu użytkowników, sama instalacja odgromowa to jedno z zabezpieczeń, drugie to odgromniki na kablach antenowych, trzecie to zabezpieczenia przeciwprzepięciowe na wejściu do domu (skrzynka z bezpiecznikami) instalacji elektrycznej. Te rozwiązania są kosztowne.

Najtańszym zabezpieczeniem jest odłączenie anten i wyłączenie zasilacza (urządzeń) z gniazdka sieciowego w czasie burzy i jak się jest poza domem (nie korzysta się z urządzeń) a jest sezon burzowy.
Nie pomagam na PW!
doman18
Stały użytkownik forum

Re: Jaki modem, router, antenę do AERO 2 LTE na wsi

Post autor: doman18 »

No też tak myślałem, to chyba najbardziej skuteczny sposób i mówiłem o tym rodzicom.
Przy 2x atk-20 wynik download powinien skoczyć 2x - przynajmniej u mnie tak było, upload raczej zostanie te 9.
Hmm, myślałem że ta druga antena jest do uploadu. Nawet jak skoczy o połowę czy mniej to i tak będzie świetnie bo TUTAJ kolega w ogóle nie odczuł różnicy i wątpi czy w ogóle jest mu druga antena potrzebna.

W tym topiku jeszcze będę pisał ale tak w ogóle to chciałbym wam podziękować za pomoc - kolegom wojteks, radius, Hermogenes a szczególnie koledze matek451 który zadał sobie trud sprawdzenia lokalizacji i poddał pomysł z LTE ze Skierbieszowa którego w ogóle nie brałem pod uwagę.
ODPOWIEDZ