Rozłączanie z internetem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Rozłączanie z internetem
Korzystam z internetu mobilnego 3G i podczas gry po prostu mnie rozłącza, mam problemy z połączeniem, komunikator ts3 również to samo "Connection to server lost" jednak po chwili znów zaczyna działać w przeciwieństwie do gier takich jak CS. Na 2G nic robić nie mogę przez słaby internet a LTE do mnie nie dostaje. Co w takiej sytuacji mógłbym zrobić?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Rozłączanie z internetem
Podać operatora i miejsce gdzie chcesz korzystać z internetu. Jakim sprzętem dysponujesz?
-
Operator to Orange, miejsce to dom (mieszkam na wsi ok. 5k mieszkańców).
Mój sprzęt to Xperia Z2.
Mój sprzęt to Xperia Z2.
-
- Guru bezprzewodowy
podaj nazwę tej miejscowości - bez tego można jedynie wróżyć z fusów.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
Miejscowość to Jodłowa, województwo podkarpackie.
-
- Guru bezprzewodowy
W Jodłowej maszt Centertela, na którym wisi UMTS2100 i UMTS900Networks około 2 km od centrum. Łączysz się na HSPA+DC z UMTS2100 czy Na UMTS900 z HSPA+? Możliwe ze telefon schodzi z UMTS2100 na UMTS900 przy słabym sygnale na UMTS2100. Na telefonie nic z tym nie zrobisz. W Jodłowej jest LTE ale innego operatora, na dodatek z LTE-A.
-
Jak mógłbym sprawdzić z czym się łączę? Skoro na telefonie nic z tym nie zrobię to czy kupienie antenki do telefonu załatwiłoby sprawę?
-
- Guru bezprzewodowy
Na telefonie instaluje się aplikację np. Network Cell Info, Network Signal Info . Pokazują technologię połączenia, Id BTS-a. Do telefonu nie podłączysz anteny zewnętrznej. Dlaczego akurat telefon do gier na dodatek na 3G i w Orange?
-
Gdy kupowałem telefon to jeszcze wtedy nie wiedziałem, że będzie mi potrzebny jako router.
W aplikacji Network Cell Info w zakładce Raw pokazuje mi HSPA+ (UMTS).
Skoro nie mogę połączyć anteny zewnętrznej to jak mógłbym wzmocnić sygnał aby mi nie rozłączało? Czy jest to w ogóle możliwe?
W aplikacji Network Cell Info w zakładce Raw pokazuje mi HSPA+ (UMTS).
Skoro nie mogę połączyć anteny zewnętrznej to jak mógłbym wzmocnić sygnał aby mi nie rozłączało? Czy jest to w ogóle możliwe?
-
- Guru bezprzewodowy
Pomysł z wykorzystaniem telefonu jako routera kiepski, szczególnie w takiej lokalizacji. dziś mobilny router MiFi z LTE kupujesz za 100-150 zł. Ma złącza anten zewnętrznych. Korzystanie z UMTS900 z HSPA+ z BTS-a NetWorks w Orange do gier to raczej pomyłka. Nie ten operator w tej lokalizacji.
-
Nie rozumiem po co ta wypowiedź.
Mam inny internet jednak gdy pracuje na nim kilka osób to nie można nic innego robić (internet neostrada do10mb/s kiedy przez cały czas jest 1/2mb).
Do innych gier niż te ze steama nie mam problemu np. league of legends.
Boli mnie jedynie to, że podczas rozmawiania na teamspeak3 mnie wyrzuca oraz z csa.
Właśnie dlatego szukam sposobu aby ten zasięg polepszyć. To co napisałeś powinno być uznane za offtop.
Mam inny internet jednak gdy pracuje na nim kilka osób to nie można nic innego robić (internet neostrada do10mb/s kiedy przez cały czas jest 1/2mb).
Do innych gier niż te ze steama nie mam problemu np. league of legends.
Boli mnie jedynie to, że podczas rozmawiania na teamspeak3 mnie wyrzuca oraz z csa.
Właśnie dlatego szukam sposobu aby ten zasięg polepszyć. To co napisałeś powinno być uznane za offtop.
-
- Guru bezprzewodowy
Twoje pobożne życzenia bez znaczenia. Chcesz do gry w CS-a i TS wykorzystywać kiepskie łącze 3G działające w oparciu o zapchaną sieć UMTS900 HSPA+ z Networks i skutki są łatwe do przewidzenia. Na dodatek pewnie jeszcze kiepski sygnał, którego nie jesteś w stanie poprawić bo nie posiadasz modemu/routera z wejściami na anteny zewnętrzne tylko telefon. Ale ty wiesz najlepiej czego ci potrzeba więc korzystaj tak dalej. Przy twojej arogancji, braku wiedzy nikt ci nie jest w stanie pomóc. Tak trudno ci zrozumieć , że na tym sprzęcie, w tej technologii i u tego operatora nie masz szans na poprawę i na prawidłowe działanie CS-a i TS.
-
Chciałem tylko wiedzieć czy mógłbym to poprawić a ty piszesz, że to wszystko jest kiepskie czyli offtop.
Nic nie mogę zrobić? - wystarczyło napisać tak jak teraz.
Skoro nic już nie pomoże to można zamknąć temat.
Nic nie mogę zrobić? - wystarczyło napisać tak jak teraz.
Skoro nic już nie pomoże to można zamknąć temat.
-
- Guru bezprzewodowy
Ja napisałem dlaczego tak działa ten mobilny internet Orange oraz podałem rozwiązanie problemu a to nie OT. W internecie mobilnym istotna jest technologia oraz poziom sygnału, obciążenie BTS-a. Do gier polecane jest LTE a wobec braku LTE Orange w tej lokalizacji minimum to HSPA+DC na 3G. Jest ono u ciebie dostępne z BTS-a NetWorks UMTS2100 ale aby z niego korzystać potrzebna jest antena zew. na 2100MHz , do telefonu jej nie podłączysz więc to nie krytyka tylko rzeczowa porada. W takiej lokalizacji do Orange konieczny modem/router minimum z UMTS2100 w HSPA+DC i antena panelowa na 2100MHz. W twojej lokalizacji można nawet na tym Z2 mieć internet LTE bez limitu za darmo lub kilka złotych w Play.Tylko trzeba słuchać rad ludzi, którzy mają trochę wiedzy na ten temat.
-
Ja mogę mieć LTE bez limitu tylko u mnie chyba nie ma zasięgu a może po prostu coś źle robię?matek451 pisze:W twojej lokalizacji można nawet na tym Z2 mieć internet LTE bez limitu za darmo lub kilka złotych w Play.Tylko trzeba słuchać rad ludzi, którzy mają trochę wiedzy na ten temat.
-
- Guru bezprzewodowy
A robiłeś jakiś test LTE Play na tym Z2? w Jodłowej Play posiada BTS z LTE1800,LTE2100 , możliwe że działa już LTE800.
-
Źle wcześniej napisałem, mam limit na telefonie.
Mam również drugi internet (główny) ale jest on z neostrady do 10mb/s i mam aktualnie 1mb/s i 0.2mb/s ktory nie wiem jak ogarnac.
Co moglbym zrobic aby go polepszyc? Dzwonic i czekac godzinami na konsultanta?
Mam również drugi internet (główny) ale jest on z neostrady do 10mb/s i mam aktualnie 1mb/s i 0.2mb/s ktory nie wiem jak ogarnac.
Co moglbym zrobic aby go polepszyc? Dzwonic i czekac godzinami na konsultanta?
-
- Guru bezprzewodowy
Idź do salonu Play,kup starter Play Internet na Kartę za 9 zł. zarejestruj . Dostaniesz bonus 100GB na m-c, uruchom go.. Włóż kartę do telefonu i zrób testy LTE u siebie w domu, na zewnątrz i w pobliżu BTS-a Play. Masz Play jest w Jodłowej, powyżej miejscowości ( te dwa obok siebie czyli Play i Plusa) . Jak masz daleko do niego?