ble connet kilka pytan
Moderator: Moderatorzy
ble connet kilka pytan
Witam mam kilka pytań odnośnie blue connetu czy jest jakis pogram który pozwala na ominięcie limutu pobranych danych?czy w ogole zmnijszaja predkosc po przekroczeniu bo czytałem gdzies ze niby to jeszce nie działa ale post był z ubiegłego roku i nie wiem czy to nadal aktualne.
Mam jeszce jedno pytanie jak obejsc blokade na rapidshar bo era blokuje ten serwer??
Pozdro
Mam jeszce jedno pytanie jak obejsc blokade na rapidshar bo era blokuje ten serwer??
Pozdro
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez agent3005, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: ble connet kilka pytan
Zliczanie jest u operatora, wiec marne szanse na ominięcie tego.agent3005 pisze:czy jest jakis pogram który pozwala na ominięcie limutu pobranych danych?
Działa, tylko nie wszędzie.Tam gdzie łącza pracują na granicy obciążenia, tam limity są.agent3005 pisze:czytałem gdzies ze niby to jeszcze nie działa
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
tzn. ze nie mam co liczyc jesli mieszkam w katowicach ze nie bede miał limitu szkoda
-
- Guru bezprzewodowy
Możesz spróbować zastosować proxy.agent3005 pisze:jak obejsc blokade na rapidshar
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Ustawienia serwerów proxy są w ustawieniach używanej przeglądarki. Polega na łączeniu się np. z Rapidshare poprzez inne IP komputera. Operator Ery wówczas będzie "widział" tylko adres tego IP teoretycznie nie "widząc" Rapida. Trzeba wejść we właściwości sieci przeglądarki, zaznaczyć opcję "proxy" i wpisać "wygooglane" adresy IP z podaniem portu - zazwyczaj 8080 lub będą podane.
Adresy serwerów proxy można znaleźć w googlach (http://proxy.it-manuals.info/).
Rodzaje serwerów proxy:
Transparent (przeźroczyste) - ujawniają wszelkie dane o użytkowniku. Jedyną zaletą jest możliwość korzystania z cache'u
Anonymous (anonimowe) serwer nie wysyła żadnych wiadomości o użytkowniku, ale zgłasza się jako serwer proxy u odbiorcy
High Anonymity (całkowicie anonimowe) - serwer nie wysyła żadnych wiadomości o użytkowniku, także tego że korzysta z proxy.
Aby sprawdzić adres należy wejść na stronę www.whatismyip.com. Tam ukaże się adres IP, pod jakim widzi nas strona.
Osobiście wątpię aby się udało obejść operatora ale próbować można...
Adresy serwerów proxy można znaleźć w googlach (http://proxy.it-manuals.info/).
Rodzaje serwerów proxy:
Transparent (przeźroczyste) - ujawniają wszelkie dane o użytkowniku. Jedyną zaletą jest możliwość korzystania z cache'u
Anonymous (anonimowe) serwer nie wysyła żadnych wiadomości o użytkowniku, ale zgłasza się jako serwer proxy u odbiorcy
High Anonymity (całkowicie anonimowe) - serwer nie wysyła żadnych wiadomości o użytkowniku, także tego że korzysta z proxy.
Aby sprawdzić adres należy wejść na stronę www.whatismyip.com. Tam ukaże się adres IP, pod jakim widzi nas strona.
Osobiście wątpię aby się udało obejść operatora ale próbować można...