ble connet kilka pytan

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
agent3005

ble connet kilka pytan

Post autor: agent3005 »

Witam mam kilka pytań odnośnie blue connetu czy jest jakis pogram który pozwala na ominięcie limutu pobranych danych?czy w ogole zmnijszaja predkosc po przekroczeniu bo czytałem gdzies ze niby to jeszce nie działa ale post był z ubiegłego roku i nie wiem czy to nadal aktualne.
Mam jeszce jedno pytanie jak obejsc blokade na rapidshar bo era blokuje ten serwer??

Pozdro
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez agent3005, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: ble connet kilka pytan

Post autor: zDaleKi »

agent3005 pisze:czy jest jakis pogram który pozwala na ominięcie limutu pobranych danych?
Zliczanie jest u operatora, wiec marne szanse na ominięcie tego.
agent3005 pisze:czytałem gdzies ze niby to jeszcze nie działa
Działa, tylko nie wszędzie.Tam gdzie łącza pracują na granicy obciążenia, tam limity są.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
agent3005

tzn. ze nie mam co liczyc jesli mieszkam w katowicach ze nie bede miał limitu szkoda
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

agent3005 pisze:jak obejsc blokade na rapidshar
Możesz spróbować zastosować proxy.
agent3005

tzn.jak zastosowac te proxy
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Ustawienia serwerów proxy są w ustawieniach używanej przeglądarki. Polega na łączeniu się np. z Rapidshare poprzez inne IP komputera. Operator Ery wówczas będzie "widział" tylko adres tego IP teoretycznie nie "widząc" Rapida. Trzeba wejść we właściwości sieci przeglądarki, zaznaczyć opcję "proxy" i wpisać "wygooglane" adresy IP z podaniem portu - zazwyczaj 8080 lub będą podane.
Adresy serwerów proxy można znaleźć w googlach (http://proxy.it-manuals.info/).
Rodzaje serwerów proxy:
Transparent (przeźroczyste) - ujawniają wszelkie dane o użytkowniku. Jedyną zaletą jest możliwość korzystania z cache'u
Anonymous (anonimowe) serwer nie wysyła żadnych wiadomości o użytkowniku, ale zgłasza się jako serwer proxy u odbiorcy
High Anonymity (całkowicie anonimowe) - serwer nie wysyła żadnych wiadomości o użytkowniku, także tego że korzysta z proxy.
Aby sprawdzić adres należy wejść na stronę www.whatismyip.com. Tam ukaże się adres IP, pod jakim widzi nas strona.
Osobiście wątpię aby się udało obejść operatora ale próbować można... :)
ODPOWIEDZ