Witam
Nie dawno kupilem router Netgara. Wiem ze to nic specjalnego jednak dla mnie wystarczajacy.
Potrzebowałem rozdzielic sygnał na dwa laptopy
pierwsze uruchomienie plus instalacja plyty dolaconej do zestawu to prosta sprawa i wszystko poszło zgodnie z planem.
Po zakonczeniu wszystkich wyzej opisanych czynnosci zacząłem szukac sieci. Znalazlem moja siec podlaczylem sie uzywajac wczesniej ustalonych hasel itp...
Pieknie wszytsko dziala.
Jednak problem jest z 2gim latopem. Robilem dokladnie to samo i tez znajduje ta siec tylko problem pojawil sie gdy chcialem sie do niej podlaczyc mianowicie po wpisaniu hasla wyskakuje komunikat iż; "hasło musi być 40 bitowe...."
i nie mam zielonego pojecia o co chodzi.
zmienialem nawet haslo na dluzsze bardziej skomplikowane itp... i nie dziala.
Jezeli macie jakies pomysly bede wdzieczny.
pozdrawiam
Michał
Problem z NETGAR router WGR614 v 7
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z NETGAR router WGR614 v 7
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez mich.michalak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Problem z NETGAR router WGR614 v 7
1) Jakie karty sieciowe masz na tych dwóch komputerach?
2) Jakie szyfrowanie masz włączone na routerze (WEP, WPA)?
2) Jakie szyfrowanie masz włączone na routerze (WEP, WPA)?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z NETGAR router WGR614 v 7
Zapewne WEP, bo WEP zdaje sie (WEPa nie uzylem juz od uohoho czasu) ma wymagana dlugosc hasla, i to wydaje sie niespelnione. Proponuje przerzucic sie na WPA2-Personal/AES. Jesli wszystkie urzadzenia obsluguja to jest o wiele bezpieczniejsze i mniej klopotliwe w konfiguracji.mich.michalak pisze:hasło musi być 40 bitowe...
Co do Netgear'a to skad info, ze niespecjalny? Ja bym sie akurat niezgodzil, imho jeden z lepszych sprzetow za niewielka kase.