Taki problem mi się pojawił, ale to raczej nie z racji niewiedzy tylko niedoinformowania. Nawet pracownicy serwisu nie są w stanie mi pomóc.
Router Huawei B315 do LTE zakupiony w sieci T-mobile. W miarę działa, ale jak na LTE to nie jest poziom zadowalający. W programie diagnostycznym co prawda świeci się LTE na poziomie3/5 kresek. Miejscowość Raków województwo świętokrzyskie, najbliższy nadajnik T-Mobile w Chańczy - w odległości około 3,5 km ode mnie. Problem w tym, że chcę polepszyć szybkość tego sprzętu poprzez podłączenie anteny zewnętrznej, ale nikt nie jest w stanie powiedzieć mi na pytanie czy ma to być na 1800 czy na 800 MHz. Brak informacji od operatora. Na btsearch pokazuje, że ma wydane pozwolenia na 800, 1800 i 2600 MHZ. Nieoficjalnie wiadomo, że 800 już ruszyło. Czy ktoś może coś wie na temat tego nadajnika, a co za tym, idzie anteny jaką trzeba dopiąć do sprzętu jaki posiadam? Z góry dzięki za pomoc.
PS. Nie moge określić nawet siły sygnału z nadajnika bo LTEWatch nie instaluje mi się na kompie