Huawei B315 LTE

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pablo888
Początkujący użytkownik forum

Huawei B315 LTE

Post autor: Pablo888 »

Cześć wszystkim

Taki problem mi się pojawił, ale to raczej nie z racji niewiedzy tylko niedoinformowania. Nawet pracownicy serwisu nie są w stanie mi pomóc.
Router Huawei B315 do LTE zakupiony w sieci T-mobile. W miarę działa, ale jak na LTE to nie jest poziom zadowalający. W programie diagnostycznym co prawda świeci się LTE na poziomie3/5 kresek. Miejscowość Raków województwo świętokrzyskie, najbliższy nadajnik T-Mobile w Chańczy - w odległości około 3,5 km ode mnie. Problem w tym, że chcę polepszyć szybkość tego sprzętu poprzez podłączenie anteny zewnętrznej, ale nikt nie jest w stanie powiedzieć mi na pytanie czy ma to być na 1800 czy na 800 MHz. Brak informacji od operatora. Na btsearch pokazuje, że ma wydane pozwolenia na 800, 1800 i 2600 MHZ. Nieoficjalnie wiadomo, że 800 już ruszyło. Czy ktoś może coś wie na temat tego nadajnika, a co za tym, idzie anteny jaką trzeba dopiąć do sprzętu jaki posiadam? Z góry dzięki za pomoc.

PS. Nie moge określić nawet siły sygnału z nadajnika bo LTEWatch nie instaluje mi się na kompie :(
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Huawei B315 LTE

Post autor: wojteks »

Program nazywa się LTEWatchH, on się nie instaluje tylko od razu działa.
Nie pomagam na PW!
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

link bezpośredni do pliku http://www.lte-anbieter.info/ltewatch/c ... ltewatch_h
po uruchomieniu trzeba wejść w opcje (Einstellungen) i wpisać hasło do panelu routera. Tam też można zmienić IP (jeśli trzeba) oraz język na angielski.
Pablo888
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Pablo888 »

Tak to wiem, tyle, że do owego programu dostać się nie mogę bo mój wsoaniały komputer tak stary, że przy próbie uruchomienia programu wywala komunikat, że "LTEWatch nie jest prawidłową aplikacja systemu Win32".
Stąd też moje pytanie czy ktoś ma wiedzę w jakim pasmie częstotliwości nadaje sygnał wieża w Chańczy, bo z tego co wiem to ona nadaje syganał LTE a mam do niej najbliżej...
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

spróbuj przez program https://dl.dropboxusercontent.com/u/197 ... latest.rar
ODPOWIEDZ