mam do rozwiązania bardzo realny problem. Muszę przeprowadzić w głębokiej piwnicy internet pochodzący z LTE. Nie mam mozliwości puszczenia go po kablu bo cały sens tej konstrukcji ma polegać na bezprzewodowości.
W piwnicy mam dwa pomieszczenia z bardzo grubymi ścianami i w zasadzie jedyna formą dystrybucji sygnały do tego pomieszczenia jest LTE. Więc na wejściu muszę postawić router WIFI LTE. OK. Ale co dalej, bo w drugim pomieszczeniu przy tak postawionym routerze WIFI nie ma zasięgu. Pomyślałem więc, że rozwiążę to poprzez zakup jeszcze dwóch routerów które jakoś połączyłbym w sieć. Na obrazku przedstawia sie to tak.

Druga sytuacja którą muszę rozwiązać to sytuacja gdy ktoś przechodzi z drugiego pomieszczenia do pierwszego i wtedy całą transmisję automatycznie muszą przejąć routery postawione w pierwszym pomieszczeniu

Czy ktokolwiek z Was spotkał się z taką sytuacją? Czy to jest w ogole do rozwiązania? Ewentualnie jakie mam jeszcze wyjścia?
Może są juz na rynku jakieś rozwiązania,routery które automatycznie ze sobą współpracują w takich sytuacjach?