IDEARF 3G/4G ANTENNA 2X2 MIMO SMA-M

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
JarekMk
Specjalista bezprzewodowy-junior

IDEARF 3G/4G ANTENNA 2X2 MIMO SMA-M

Post autor: JarekMk »

http://www.cdr.pl/p4070,idearf-3g-4g-an ... sma-m.html

Czy coś takiego z Plusem będzie działać?
Jest sens kupować?
dzejk
Guru bezprzewodowy

Re: IDEARF 3G/4G ANTENNA 2X2 MIMO SMA-M

Post autor: dzejk »

już po samym kablu widać, że to szrot. Zysk 40 dBi także z sufitu.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Plastikowa mydelniczka na przyssawki, szajs jakich mało, jej "zysk' rośnie wraz z upływem czasu sprzedazy.Na Aliexpress za kilka $. Tylko po co to kupować?
ml13
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: ml13 »

Nie wiem dlaczego, ale to mnie zawsze smieszy:
"ZWIĘKSZENIE PRĘDKOŚCI DO 150 KB/S"
Naprawdę mogliby się postarać lepiej z tymi opisami, nawet tego im się nie chce. Chodź pamiętam raz dostałem od znajomego na chwile podobny szit tylko że 35dbi (podejrzewam, że to samo tylko nieco mniejsze oszustwo) i faktycznie, sam router nie łapał wcale LTE (1800, wtedy nie było jeszcze 800) w miejscu anteny, a z nią ukazała się 1 magiczna kreska, czasem skaczaca na 0, ale zazwyczaj trzymająca się twardo. Niestety do dziś nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego to coś łapało zasięg, gdzie Sorensen czy Cybertech pokazywał brak sieci, nawet jej nie wyszukał...
Co prawda transfery były na poziomie 1Mbs, ale tak czy siak to bardzo dziwne i nie potrafię tego do dziś wyjaśnić.
Obrazek
ODPOWIEDZ