Wifi + Neo
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wifi + Neo
Witam!
Mam laptopa z wbudowana karta wifi i karta lan.
Mam dostep do sieci radiowej z internetem oraz dostep do neostrady poprzez kabel lan (od routera brata). Czy jest mozliwosc zestawienia tych polaczen aby sie sumowaly? Gdy mam wlaczone obydwa korzysta mi tylko z lana a gdy odlacze lan korzysta z wifi.
Mam laptopa z wbudowana karta wifi i karta lan.
Mam dostep do sieci radiowej z internetem oraz dostep do neostrady poprzez kabel lan (od routera brata). Czy jest mozliwosc zestawienia tych polaczen aby sie sumowaly? Gdy mam wlaczone obydwa korzysta mi tylko z lana a gdy odlacze lan korzysta z wifi.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Wifi + Neo
Nie da się.alien1589 pisze:. Czy jest mozliwosc zestawienia tych polaczen aby sie sumowaly?
-
sa to przeciez 2 oddzielne polaczenia
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
No to co z tego.System nie pozwala aby korzystać z dwóch połączeń na raz.alien1589 pisze:sa to przeciez 2 oddzielne polaczenia
[ Dodano: 2007-11-10, 16:03 ]
Tak samo jest z połączeniem wi-fi i gsm . Może być tylko jedno.
-
a serwer 2003 / linux, wie ktos cos moze na ten temat?
- fttp
Witam
Można to zrobić. Należy ustawić identyczne wartości metryki w tabeli routingu dla każdego dostępu. W win XP polecenie route ( w pomocy Windows powinno być dobrze opisane z przykładami ). W Linuxie są odpowiednie programy do tego wystarczy poszukać, ewentualnie wykorzystać dystrybucję „routerową”
Pozdrawiam
Można to zrobić. Należy ustawić identyczne wartości metryki w tabeli routingu dla każdego dostępu. W win XP polecenie route ( w pomocy Windows powinno być dobrze opisane z przykładami ). W Linuxie są odpowiednie programy do tego wystarczy poszukać, ewentualnie wykorzystać dystrybucję „routerową”
Pozdrawiam
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Było kiedyś na forum, odszukałem i dodałem to też do FAQ.alien1589 pisze:Gdy mam wlaczone obydwa korzysta mi tylko z lana a gdy odlacze lan korzysta z wifi
A tu link:
Korzystanie z kilku połączeń z internetem równocześnie - przykłady oprogramowania i zmian w systemie umożliwiające równoczesną pracę z dwoma łączami do internetu
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ja jeszcze dopowiem: da sie, ale nie warto sie w to bawic =P Load Balancing na jeden komp desktopowy (nie-serwer) jest troche sportem dla sportu, chyba, ze poodpalamy eMule, Torrenta, DC i co tam jeszcze do glowy przyjdzie - na raz.