Przedłużenie umowy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jarek1233
Stały użytkownik forum

Przedłużenie umowy

Post autor: Jarek1233 »

Jeżeli nie złoże wymówienia, to umowa przechodzi na czas nieokreślony w iPlusie??
Comander GPRS Bydgoszcz
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Przedłużenie umowy

Post autor: przewaks »

Zapewne tak, podobnie jak w przypadku umów o usługi głosowe.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

Tak - i nic nie musi przechodzić - już przy samym procesie aktywacji podpisałeś umowę na czas nieokreślony, która jest jednym dokumentem, ale dodatkowo podpisywałeś także regulamin promocji, w której wyznaczony był okres karencji i ew. kary za rozwiązanie umowy przed jej wygaśnięciem.
Awatar użytkownika
Mikolaj211
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Mikolaj211 »

Mówiąc krócej - umowa jest na czas nieokreślony, ale nie krócej niż 24msc (tak jak jest w iplusie). To jest dokładnie tak, jak z telefonami abonamentowymi. Ale mi też niedługo kończy się umowa (no tzn. w maju) i właśnie teraz jestem w trakcie pisania e-maila do plusa, co mi mogą zaoferować, gdy zdecyduję się na kolejną umowę na czas określony. Oczywiście, jak tylko mi odpiszą, to wam powiem co mi zaoferowali.
Adamjx

Post autor: Adamjx »

Nie zaoferują Tobie nic więcej co mają aktualnie w ofercie. Nie robią wyjątków, ja też się łudziłem, że po dwóch latach mogę liczyć na coś więcej. Za kilka dni koniec iplusa:) A i jeszcze jedno- przez te dwa lata ani razu nie przycieli mi łącza (widocznie nie przekraczałem 1GB) teraz w ostatnim okresie rozliczeniowym pozwoliłem sobie "normalnie" korzystać z neta i przyszedł sms o ograniczeniu transferu. To utwierdziło mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem. Mam gdzieś taki internet. Pozdrawiam. :zdrowko:
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Adamjx pisze:Nie zaoferują Tobie nic więcej co mają aktualnie w ofercie
Większy limit i chyba mniejszy abonament.
Ostatnio zmieniony 2007-11-18, 16:42 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.
Adamjx

Czyli to co mają w ofercie :)
Awatar użytkownika
pluskwa_skarzysko

Post autor: pluskwa_skarzysko »

albo nowy modem z aparatem fotograficznym :D
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają ;)
Adamjx

Ja taki właśnie posiadam zwie się nokia 6120. Drażni mnie to że do ograniczenia prędkości są pierwsi. A ile razy w miesiącu miałem max 600MB a pozostałe 400 mogło przejść na nowy okres rozliczeniowy. Szkoda pisać.
Awatar użytkownika
pluskwa_skarzysko

a nie mogli by wprowadzic żeby niewykorzystane pakiety przechodziły na następny miesiąc?
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają ;)
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

pluskwa_skarzysko pisze:a nie mogli by wprowadzic żeby niewykorzystane pakiety przechodziły na następny miesiąc?
A po co mają wprowadzać? Skoro masz net bezprzewodowy tzn. że:
1. bardzo chciałeś mieć net ale nie mogłeś mieć tańszego i innego

albo
2. jesteś bogaty.

W obu przypadkach będziesz sumiennie płacił.
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Adamjx, Twój post jest pełen sprzeczności.
Nigdy nie przekraczałeś pakietu, ale nagle zaczęło Ci to przeszkadzać ;)
Co do "tego co mają w ofercie" - nie, ANU na iPlusa oferuje większy limit (2GB) albo taki sam limit, ale 10zł taniej. Więc nie, to nie jest to, co jest w standardowej ofercie.

A jeśli masz gdzieś taki internet i możesz sobie pozwolić na rozwiązanie umowy, to znaczy, że tak naprawdę nie potrzebujesz mobilnego internetu. Niestety u pozostałych operatorów komórkowych dostaniesz to samo i na bardzo zbliżonych warunkach.
pluskwa_skarzysko pisze:a nie mogli by wprowadzic żeby niewykorzystane pakiety przechodziły na następny miesiąc?
Niekoniecznie, bo to nie pakiet, a limit.
Ostatnio zmieniony 2007-11-19, 01:11 przez Engelbert, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pluskwa_skarzysko

Engelbert pisze:Niekoniecznie, bo to nie pakiet, a limit.
no fakt...nie przemyślałem tego...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez pluskwa_skarzysko, łącznie zmieniany 1 raz.
Adamjx

Zaczęło mi to przeszkadzać bo intensywniej zacząłem korzystać z iplusa. A te limity 1GB czy nawet 2GB w połączeniu z HSDPA są śmiechu warte.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Zawsze możesz dokupić dodatkowy transfer :hyhy:
Adamjx pisze:A te limity 1GB czy nawet 2GB w połączeniu z HSDPA są śmiechu warte.
Są. Ale dla GPRSu już nie są.
szalony

Post autor: szalony »

Powiem tyle ze wkrotce operatorzy beda cos musieli zrobic z tymi limitami- szczegolnie w umts/hsdpa bo w tej chwili te 1-2gb to kpina w bialy dzien :( Co moze mam sie przeprowadzic na "wies" do gprs jak mi nie pasuje :szok: Uzywan normanie internetu bez jakis tam p2p i innych cudow :] W hsdpa strony otwieraja sie na "klikniecie" - troche streamingu-wideo,audio i tygodniowo na "luzie" robie 1-2gb :hyhy: Jesli za gora rok w hsdpa nie bedzie limitow na poziomie 5gb za 60zl, lub 20gb za 120zl to przynajmniej ja rezygnuje z internetu "komorkowego" ... Pewnie z moja opinia zgodzi sie wielu uzytkownikow ;)
Awatar użytkownika
wlodus

Post autor: wlodus »

Limity limity limity...
to jest intenet głównie do mobilnych celów więc niech nikt nie spodziewa się cudów.
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
szalony

Post autor: szalony »

Po co wiec oferuja modemy pod usb - na komputery stacjonarne ;) Zgoda ze szalenstw nie moze byc ale w hsdpa gdzie mamy transfery 100-200kB/s to limit 5gb powinien byc w iplus 60 jak nic ...
Adamjx

Jeżeli za 60 zł miałbym limit 5GB to użytkowałbym iplusa do końca życia :)
Dziś dostałem z plusa smsa, że po zakończeniu usługi iplus karta zamienia się automatycznie w simplusa. Ciekawe.
Awatar użytkownika
Mikolaj211

A ja chyba zdecyduję się na pakiet firmowy, za 96zł 4gb (przy przedłużania).
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Adamjx pisze:Dziś dostałem z plusa smsa, że po zakończeniu usługi iplus karta zamienia się automatycznie w simplusa. Ciekawe.
Nic nadzwyczajnego. Tak samo dzieje się ze wszystkimi kartami SIM po rozwiązaniu umowy (rezygnacja bez przeniesienia numeru) w Plusie. Dzieje się tak od mniej więcej lipca.
Awatar użytkownika
Mikolaj211

Wg mnie powinno przejść na simdatę... W końcu to też iplus...
ODPOWIEDZ