Przedłużenie umowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Przedłużenie umowy
Jeżeli nie złoże wymówienia, to umowa przechodzi na czas nieokreślony w iPlusie??
Comander GPRS Bydgoszcz
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Przedłużenie umowy
Zapewne tak, podobnie jak w przypadku umów o usługi głosowe.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
-
Tak - i nic nie musi przechodzić - już przy samym procesie aktywacji podpisałeś umowę na czas nieokreślony, która jest jednym dokumentem, ale dodatkowo podpisywałeś także regulamin promocji, w której wyznaczony był okres karencji i ew. kary za rozwiązanie umowy przed jej wygaśnięciem.
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Mówiąc krócej - umowa jest na czas nieokreślony, ale nie krócej niż 24msc (tak jak jest w iplusie). To jest dokładnie tak, jak z telefonami abonamentowymi. Ale mi też niedługo kończy się umowa (no tzn. w maju) i właśnie teraz jestem w trakcie pisania e-maila do plusa, co mi mogą zaoferować, gdy zdecyduję się na kolejną umowę na czas określony. Oczywiście, jak tylko mi odpiszą, to wam powiem co mi zaoferowali.
Nie zaoferują Tobie nic więcej co mają aktualnie w ofercie. Nie robią wyjątków, ja też się łudziłem, że po dwóch latach mogę liczyć na coś więcej. Za kilka dni koniec iplusa:) A i jeszcze jedno- przez te dwa lata ani razu nie przycieli mi łącza (widocznie nie przekraczałem 1GB) teraz w ostatnim okresie rozliczeniowym pozwoliłem sobie "normalnie" korzystać z neta i przyszedł sms o ograniczeniu transferu. To utwierdziło mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem. Mam gdzieś taki internet. Pozdrawiam. 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Większy limit i chyba mniejszy abonament.Adamjx pisze:Nie zaoferują Tobie nic więcej co mają aktualnie w ofercie
Ostatnio zmieniony 2007-11-18, 16:42 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.
- pluskwa_skarzysko
albo nowy modem z aparatem fotograficznym 

Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

Ja taki właśnie posiadam zwie się nokia 6120. Drażni mnie to że do ograniczenia prędkości są pierwsi. A ile razy w miesiącu miałem max 600MB a pozostałe 400 mogło przejść na nowy okres rozliczeniowy. Szkoda pisać.
- pluskwa_skarzysko
a nie mogli by wprowadzic żeby niewykorzystane pakiety przechodziły na następny miesiąc?
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

A po co mają wprowadzać? Skoro masz net bezprzewodowy tzn. że:pluskwa_skarzysko pisze:a nie mogli by wprowadzic żeby niewykorzystane pakiety przechodziły na następny miesiąc?
1. bardzo chciałeś mieć net ale nie mogłeś mieć tańszego i innego
albo
2. jesteś bogaty.
W obu przypadkach będziesz sumiennie płacił.
-
Adamjx, Twój post jest pełen sprzeczności.
Nigdy nie przekraczałeś pakietu, ale nagle zaczęło Ci to przeszkadzać
Co do "tego co mają w ofercie" - nie, ANU na iPlusa oferuje większy limit (2GB) albo taki sam limit, ale 10zł taniej. Więc nie, to nie jest to, co jest w standardowej ofercie.
A jeśli masz gdzieś taki internet i możesz sobie pozwolić na rozwiązanie umowy, to znaczy, że tak naprawdę nie potrzebujesz mobilnego internetu. Niestety u pozostałych operatorów komórkowych dostaniesz to samo i na bardzo zbliżonych warunkach.
Nigdy nie przekraczałeś pakietu, ale nagle zaczęło Ci to przeszkadzać

Co do "tego co mają w ofercie" - nie, ANU na iPlusa oferuje większy limit (2GB) albo taki sam limit, ale 10zł taniej. Więc nie, to nie jest to, co jest w standardowej ofercie.
A jeśli masz gdzieś taki internet i możesz sobie pozwolić na rozwiązanie umowy, to znaczy, że tak naprawdę nie potrzebujesz mobilnego internetu. Niestety u pozostałych operatorów komórkowych dostaniesz to samo i na bardzo zbliżonych warunkach.
Niekoniecznie, bo to nie pakiet, a limit.pluskwa_skarzysko pisze:a nie mogli by wprowadzic żeby niewykorzystane pakiety przechodziły na następny miesiąc?
Ostatnio zmieniony 2007-11-19, 01:11 przez Engelbert, łącznie zmieniany 1 raz.
- pluskwa_skarzysko
no fakt...nie przemyślałem tego...Engelbert pisze:Niekoniecznie, bo to nie pakiet, a limit.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez pluskwa_skarzysko, łącznie zmieniany 1 raz.

Zaczęło mi to przeszkadzać bo intensywniej zacząłem korzystać z iplusa. A te limity 1GB czy nawet 2GB w połączeniu z HSDPA są śmiechu warte.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Zawsze możesz dokupić dodatkowy transfer

Są. Ale dla GPRSu już nie są.Adamjx pisze:A te limity 1GB czy nawet 2GB w połączeniu z HSDPA są śmiechu warte.
-
Powiem tyle ze wkrotce operatorzy beda cos musieli zrobic z tymi limitami- szczegolnie w umts/hsdpa bo w tej chwili te 1-2gb to kpina w bialy dzien
Co moze mam sie przeprowadzic na "wies" do gprs jak mi nie pasuje
Uzywan normanie internetu bez jakis tam p2p i innych cudow
W hsdpa strony otwieraja sie na "klikniecie" - troche streamingu-wideo,audio i tygodniowo na "luzie" robie 1-2gb
Jesli za gora rok w hsdpa nie bedzie limitow na poziomie 5gb za 60zl, lub 20gb za 120zl to przynajmniej ja rezygnuje z internetu "komorkowego" ... Pewnie z moja opinia zgodzi sie wielu uzytkownikow 

![:]](./images/smilies/splash.gif)

Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
- wlodus
Limity limity limity...
to jest intenet głównie do mobilnych celów więc niech nikt nie spodziewa się cudów.
to jest intenet głównie do mobilnych celów więc niech nikt nie spodziewa się cudów.
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
-
Po co wiec oferuja modemy pod usb - na komputery stacjonarne
Zgoda ze szalenstw nie moze byc ale w hsdpa gdzie mamy transfery 100-200kB/s to limit 5gb powinien byc w iplus 60 jak nic ...

Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
Jeżeli za 60 zł miałbym limit 5GB to użytkowałbym iplusa do końca życia 
Dziś dostałem z plusa smsa, że po zakończeniu usługi iplus karta zamienia się automatycznie w simplusa. Ciekawe.

Dziś dostałem z plusa smsa, że po zakończeniu usługi iplus karta zamienia się automatycznie w simplusa. Ciekawe.
- Mikolaj211
A ja chyba zdecyduję się na pakiet firmowy, za 96zł 4gb (przy przedłużania).
-
Nic nadzwyczajnego. Tak samo dzieje się ze wszystkimi kartami SIM po rozwiązaniu umowy (rezygnacja bez przeniesienia numeru) w Plusie. Dzieje się tak od mniej więcej lipca.Adamjx pisze:Dziś dostałem z plusa smsa, że po zakończeniu usługi iplus karta zamienia się automatycznie w simplusa. Ciekawe.
- Mikolaj211
Wg mnie powinno przejść na simdatę... W końcu to też iplus...