Witam. Proszę o Pomomc.
Dzisiaj otrzymałem MF28 . Predkość tragiczna na wczesniejszych roterach ZTE 283 i TP LINK ARCHER mr200 Prędkości 70Mbps na 12Mbps a teraz niecałe 10 Mbps na 20 Mbps. Są anteny zewnętrzne nadajnik obsługuje 2 pasma co jest grane dlaaczego lepszy nowszy sprzęt jest gorszy ??
Pewnie złapał Ci innego BTSa. Zobacz pole Cell ID w programie, który linkowałem wcześniej. U mnie na tej samej ścianie w pokoju, przy jednym oknie łapie inny BTS, a przy drugim inny, chociaż ona są od siebie oddalone może o trzy metry. Różnica kolosalna, bo na jednym mam 10mbps, a na drugim 50 mbps
Nie mam w tym kierunku w którym sa skierowane anteny innych BTSow. Dzisiaj podjechalem pod BTSa i predkośc mialem ponad 100 Mbps. Tylko na tych antenach dziala on dziwnie(anteny działaja na wszystkich pasmach i inne rotery działają na nich ok ). Możliwe że na antenach zewnętrzbych działać bedzie gorzej niż na antenach wewnętrznych rotera?jest tam jakaś opcja którą muszę wybrać jezeli uzywam anten zewnętrznych? sa jakies nowsze oprogramowania do ZTE MF 286?
Zobacz ten program i przetestuj pod BTSem oraz w domu - z anteną i bez. Sprawdzaj, jaki masz poziom sygnału, SNR i czy łączysz się z tym samym Cell ID. Będziesz wiedział mniej więcej co się dzieje.
macieklee pisze:nie chce działać u mnie ten program. tez tak macie? uruchomiłem go ale nic nie pokazuje
otwierasz plik setings i dajesz adres routera i hasło i musi działać
ja mam na antenie zewnętrznej sorensena, dało mi to 8dbi poprawy, nic nie trzeba przestawiać w routerze, sam pokazuje więcej po przykręceniu wtyczek anteny
prędkość po wifi do 70, po kablu troszkę ponad 100
radius pisze:A możesz wstawić wyraźny screenshoot jak to wygląda?
O ludzie, o ludzie, ściągnij programik i uruchom. Ja tak zrobiłem bez zastanawiania się czy zadziała, co mierzy, jak wyświetla itp. Screna z pełnego ekranu robiłem, bardziej czytelnie nie umiem.
Kontakt z serwisem niemozliwy. pod infolinią facet karze pisac emaile, na emaile nikt nie odpisuje, co to kurna jest? sprowadzają badziew z Chin i maja klienta w <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>. <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> swoim klientom tego nie zaproponuje ....
macieklee pisze:Kontakt z serwisem niemozliwy. pod infolinią facet karze pisac emaile, na emaile nikt nie odpisuje, co to kurna jest? sprowadzają badziew z Chin i maja klienta w <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>. <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> swoim klientom tego nie zaproponuje ....
No niestety takie życie... Grunt to dobry marketing i sprzedaż a reszta się nie liczy...
Słuchajcie możliwe , ze ta antena nie współpracuje z tym roterem, tak jak wspomniałem wczesniej na ZTE 283, oraz TP LINK Archer mr200 predkosci do 70 Mbps a na ZTE MF286 15 Mbps.
Moja antena to: https://all-ant.pl/pl/p/Antena-4G3G2G-L ... rator-/452
macieklee pisze:Słuchajcie możliwe , ze ta antena nie współpracuje z tym roterem, tak jak wspomniałem wczesniej na ZTE 283, oraz TP LINK Archer mr200 predkosci do 70 Mbps a na ZTE MF286 15 Mbps.
Moja antena to: https://all-ant.pl/pl/p/Antena-4G3G2G-L ... rator-/452
Boże co to za wynalazek... I ludzie takie coś kupują... naprawdę nie rozumiem czym się kierują przy kupnie takich wynalazków...
Może tak być że router nie widzi tej anteny (nie jest zwarta dla prądu stałego) i pozostaje na antenach wewnętrznych .Sprawdz czy soft obsługuje przełączanie anten.poz Hermogenes
Raczej router ja widzi , z 1 kreski wskakuje 5 kresek po podlaczeniu anteny, jak moge sprawdzic ten soft czy obsluguje przełączanie anten.poz Hermogenes>?