Problem (??) z pakietem 50MB w simplusie

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pidsud
Specjalista bezprzewodowy-junior

Problem (??) z pakietem 50MB w simplusie

Post autor: pidsud »

witam. ostatnio przeniosłem się z orange free na kartę na simplusa i jego pakiecik 50MB. teoretycznie simplus wychodzi taniej niż OF ale... zauważyłem że coś dużo danych ciągnie z tego pakietu. poszło już 25MB w ciągu trzech dni. w OF starczyłoby mi to na niecały tydzień. aktualizacje automatyczne odpadają, wszystkie wyłączyłem i poza tym obserwuję stan połączenia. po prostu przy ładowaniu stron pobiera więcej danych w porównaniu do tych samych stron otwieranych za pomocą połączenia orange free. w czym tkwi problem? proszę o pomoc pozdrawiam
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Problem (??) z pakietem 50MB w simplusie

Post autor: szalony »

Nie ma zadnego problemu ;) po prostu Orange kompresuje strony w "locie" a plus tego nie robi... Dlatego w Orange te same strony mniej waza niz w Plusie... ma to swoje zalety i wady... Plus jednak powinien udostepnic proxy - apn optimizer takze dla sprzetow przenosnych - czytaj komorek,pda itp a nie tylko na komputery... No ale taka polityka plusa...
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

szalony pisze:po prostu Orange kompresuje strony w "locie" a plus tego nie robi
Więcej o tym tutaj: > KLIK <
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
pidsud

ale ja właśnie korzystam z tego pakietu na kompie
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Nie znam regulaminu tego pakietu w simplusie - ale jesli jest on takze na apn optimizer to taki apn ustaw w polaczeniu i wejdz na strone www.optimizer.iplus.pl , dalej sam ustaw kompresje :D
pidsud

dzięki za podpowiedź. optimizer jest dostępny w simplusie, wlączyłem najniższą jakość ale i tak od groma danych idzie. wracam do orange... pozdrawiam
ODPOWIEDZ