Problem (??) z pakietem 50MB w simplusie
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Problem (??) z pakietem 50MB w simplusie
witam. ostatnio przeniosłem się z orange free na kartę na simplusa i jego pakiecik 50MB. teoretycznie simplus wychodzi taniej niż OF ale... zauważyłem że coś dużo danych ciągnie z tego pakietu. poszło już 25MB w ciągu trzech dni. w OF starczyłoby mi to na niecały tydzień. aktualizacje automatyczne odpadają, wszystkie wyłączyłem i poza tym obserwuję stan połączenia. po prostu przy ładowaniu stron pobiera więcej danych w porównaniu do tych samych stron otwieranych za pomocą połączenia orange free. w czym tkwi problem? proszę o pomoc pozdrawiam
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Problem (??) z pakietem 50MB w simplusie
Nie ma zadnego problemu
po prostu Orange kompresuje strony w "locie" a plus tego nie robi... Dlatego w Orange te same strony mniej waza niz w Plusie... ma to swoje zalety i wady... Plus jednak powinien udostepnic proxy - apn optimizer takze dla sprzetow przenosnych - czytaj komorek,pda itp a nie tylko na komputery... No ale taka polityka plusa...

Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Więcej o tym tutaj: > KLIK <szalony pisze:po prostu Orange kompresuje strony w "locie" a plus tego nie robi
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
ale ja właśnie korzystam z tego pakietu na kompie
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie znam regulaminu tego pakietu w simplusie - ale jesli jest on takze na apn optimizer to taki apn ustaw w polaczeniu i wejdz na strone www.optimizer.iplus.pl , dalej sam ustaw kompresje 

Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
-
dzięki za podpowiedź. optimizer jest dostępny w simplusie, wlączyłem najniższą jakość ale i tak od groma danych idzie. wracam do orange... pozdrawiam