Jeszcze chciałby sobie przetestować stabilność łącza przez np. 24h są jakieś programy do tego aby po włączeniu jakieś paczki np.10GB budowały wykres pobierania?
Moderator: Moderatorzy
Co do wyboru konkretnego nadajnika to są co najmniej 4 sposoby mniej lub bardziej sprytneDavvid pisze:
1. Czy da się w jakiś sposób jeszcze wymusić konkretny BTS, z którym połączy się modem urządzenia? Mam wokół domu 5 stacji t-mobile/networks i bardzo chciałbym popróbować, która byłaby najkorzystniejsza z punktu widzenia osiąganych przepływności.
Witaj w klubie. Ja również wywaliłem neostrade na której wyciągałem całe 2 Mb/s i kupiłem nielimitowany T-mobile. Jestem bardzo zadowolony. Używam go już 3 miesiące z tym routerem. Żadnych zwiechów, wszystko płynne no i transfery zdecydowanie lepsze.ATG pisze:Cześć. Też skusiłem się na ofertę T-mobile, na wiosce NEO nie daje rady, a do BTsa mam 2km i na próbę wziąłem 60Mb/s chopciaż Pani mówiła, że dostępne jest 20Mb/s. Łapie mi tylko pasmo 800 a z 1800 się tylko łączy. Dzisiaj robiłem pierwsze testy i uzyskałem 54Mb/s natomiast po godz. 16.00 spadło do 30Mb/s. W porównaniu do NEO 6Mb/s za tą samą cenę jest dobrze. Czy da się coś zrobić aby lepiej złapać pasmo 1800 nimby ruter B525 pokazuje 4 kreski jakąś antenę zewnętrzną czy może wystarczą te dedykowane do rutera? I czy w ogóle jest sens zwiększać zasięg?
Jeszcze chciałby sobie przetestować stabilność łącza przez np. 24h są jakieś programy do tego aby po włączeniu jakieś paczki np.10GB budowały wykres pobierania?
Mój ma ok. 1.5mDavvid pisze:PS. Chyba już krótszego kabla od zasilacza to nie mogli dać ;-> Chyba, że ja dostałem jakąś wersję econo - na oko to ledwo ponad 0.5m
OK, dzięki wielkie - czyli jak widzę pozostają metody ala Adam Słodowyanty pisze: Co do wyboru konkretnego nadajnika to są co najmniej 4 sposoby mniej lub bardziej sprytne
a) wybór pasma w routerze z poziomu apki
b) antena kierunkowa wycelowana w dany nadajnik
c) takie umieszczenie routera aby ściany przesłaniały sygnały z innych nadajników niż wymagany
d) zastosowanie ekranu aby przesłonić sygnały z innych nadajników niż wymagany
Nie inaczejDavvid pisze:Hehe, też brandowany by T-Mobile?
To odeślij, kogo to obchodzi. To ty zostaniesz bez rutera.magiclte pisze:za skomplikowane to dla mnie jest . chyba prościej będzie odesłać i zamowic nowy router..?
Ta pisałem wcześniej, ale to przekracza Twoje umiejętności.magiclte pisze:speed testach. wifi 60 Mb/s a po kablu 30 Mb. masz jakiś pomysł?