zakładanie sieci

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zupa

zakładanie sieci

Post autor: zupa »

skoro w okolicy nie ma nikogo co nadaje internet,to może ktoś pomoże założyć mi taką stacje :?:
Awatar użytkownika
wojrep
Użytkownik forum

Re: zakładanie sieci

Post autor: wojrep »

Jak masz czas to zapraszam na GG 3048403.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

O i to jest dobra inicjatywa, bo jak widać operatorów jest jeszcze mało, więc
może warto skrzyknąć się w kilka osób i zrobić coś samemu ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
wojrep
Użytkownik forum

Post autor: wojrep »

No moze ie do konca malo ...ale to zabawa troche droga jesli ma byc na powaznie ....

No coz jak kazdy biznes, najpierw wkładasz a pozniej może wyciagniesz lub zywisz Panstwo.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Dokładnie tak jak piszesz, ale nie zawsze trzeba patrzeć na zyski.
Jeżeli robi się sieć amatorską dla kilku-kilkunasto osób a to chyba autor miał
na myśli, to zwyczajnie wszystko odbywa się po kosztach.

A zyskiem jest to, że mamy internet ;)
I do tego jego cena zazwyczaj nie jest wygórowana.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
zupa

zakładanie sieci

Post autor: zupa »

właśnie chodzi o jakąś tanią sieć dlakilku zapaleńców -tylko że AMATORÓW :(
Rea
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Rea »

zupa pisze:skoro w okolicy nie ma nikogo co nadaje internet,to może ktoś pomoże założyć mi taką stacje :?:
ja probowalam internetu z komorki, tylko cos nie dzialalo, tzn wszystko bylo podlaczone, polaczenie bylo ale za chwile znikalo, nie wiem dlaczego?, moze ktos wiem , z gory dziekuje za odpowiedz
jak to mi nie wyszlo, zaczelam szukac jakiegos dostawcy internetu bezprzewodowego ( bo ten z tp sa mnie nie interesuje), znalazlam jednego takiego ale koszty podlaczenia sa okropnie duze, powiedzice mi a co sadzcie o internecie z kablowki, prosze o odpowiedz [email protected] pozdrowionka
Jerzyk

Post autor: Jerzyk »

Zależy jakiej kablówki. Korzystałem z Chello, chodzi bez zarzutu (pełna nominalna prędkość).
Gość

Post autor: Gość »

Jerzyk pisze:Zależy jakiej kablówki. Korzystałem z Chello, chodzi bez zarzutu (pełna nominalna prędkość).
tez wiele dobrego slysze na temat chello, zastanawiam sie tylko czy chello moze dzialac nie zaleznie od kablowki w moim bloku?
i chyba powinnam sprawdzic moze w ofercie mojej kablowki oferuja internet, eh... zycie laika nie jest proste
ODPOWIEDZ