Radiówka - wyświetlają się tylko strony

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
davidek44
Początkujący użytkownik forum

Radiówka - wyświetlają się tylko strony

Post autor: davidek44 »

witam wszystkich! jest to mój pierwszy wątek na tym forum i mam nadzieję ,że odpowiedni dział. Otóż od niedawna mam dostęp do internetu bezprzewodowego (darmowy :resman). Cała instalacja i konfiguracja przeprowadzona była bezbłędnie jednak pojawił się problem z połączeniem ,mianowicie przeglądarka wyświetla normalnie wszystkie strony ,ale już inne programy nie łączą się (nie mówię o p2p ale nawet gadu nie chce mi się połączyć z siecią). Nawet gdy zaktualizuję przeglądarkę (mam ie 6)do 7 to już strony się nie wyświetlają , tak samo jest w przypadku innych przeglądarek. Muszę przywracać system do poprzednich ustawień ,żeby ponownie przeglądać strony. Problemem na pewno nie jest zapora . Mój kolega korzysta także z tej sieci i podczas rejestracji otrzymał mail z konfiguracją typu: uruchom/ cmd /wpisz ipconfig /all i potem jakieś ping (z numerami).... . (wysłał mi tego maila i przeprowadziłem to samo ,ale to na nic ,na pewno mam i=powinienem tam wpisać inne wartości tylko jakie??)Do mnie niestety taki mail nie dotarł, kontakt z administratorem jest utrudniony, nie odpowiada na maile :/ czy ktoś mógłby mi doradzić w czym jest problem i jak sobie z tym poradzić ?? Z góry dzięki!

p.s. na jednym z for poradzili mi sprawdzić za pomocą tej strony strony( http://www.yougetsignal.com/openPortsTool/ ) czy mam poblokowane porty i wskazuje mi ,że wszystkie są zamknięte:/ nie mogę też spróbować tunelowania bo program do tego celu też się nie łączy:/
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Radiówka - wyświetlają się tylko strony

Post autor: Jaco »

davidek44 pisze:Do mnie niestety taki mail nie dotarł, kontakt z administratorem jest utrudniony, nie odpowiada na maile
No to zadzwoń.Chyba mają telefon ?
davidek44 pisze:Mój kolega korzysta także z tej sieci i podczas rejestracji otrzymał mail z konfiguracją typu: uruchom/ cmd /wpisz ipconfig /all i potem jakieś ping (z numerami).... . (wysłał mi tego maila i przeprowadziłem to samo ,ale to na nic
To jest kod dostępu tylko dla jednego użytkownika.

Musisz się skontaktować z adminem i po prosić o aktywację.
davidek44

Jaco pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
z tym administratorem to jest tak ,że trudno znaleźć namiary na stronie jest tylko formularz zgłoszeniowy z pytaniami(na które nikt nie raczy odpowiadać) i numery telefonów do instytucji gdzie rozlokowane są nadajniki. Więc będę musiał chyba wybrać się na "wycieczkę urzędoznawczą" ;) ale i tak dzięki za pomoc ! pozdrawiam!!
Ostatnio zmieniony 2007-12-02, 17:36 przez davidek44, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

davidek44 pisze:jest to mój pierwszy wątek na tym forum i mam nadzieję ,że odpowiedni dział
Bardziej pasuje to do głównego sub-forum "radiówki".
davidek44 pisze:mianowicie przeglądarka wyświetla normalnie wszystkie strony ,ale już inne programy nie łączą się
Mi to wygląda na winę operatora.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

http://www.resman.pl/index.php/pl/konfiguracja_sieci/

tam wszystko powinno pisać

a jaki masz firewall/jak skonfigurowany bo może on blokuje dostęp do internetu dla innych aplikacji niż IE6

Portów nie masz poblokowanych a tylko jesteś za NAT (routerem) więc od Ciebie połączenia wychodzą ale z zewnątrz nikt się nie połączy (nie dostaniesz HighId w emule) ale nie przeszkadza to komunikatorom np. gg

Czy e-mail działa (OE czy inny klient).
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

davidek44 pisze:uruchom/ cmd /wpisz ipconfig /all i potem jakieś ping (z numerami)
To sa komendy testujace a nie konfigurujace, wiec nie ma w sumie nic wspolnego z tym czy net jest czy nie ma. Ale dobrze by bylo, zeby ping dzialal.
davidek44

mam tylko firewalla z windows i on jest wyłączony,żadnego innego nie ma na 100%
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

a antywirus?????

zakładam że oczywiście masz te wszystkie hasła i piny o których piszą przy opisie rejestracji
Nie pomagam na PW!
davidek44

Żadnych antywirusów nie ma, bo korzystam z laptopa, który w sumie do tej pory miał tylko wgrany windows i kilka programów, więc nawet nie miały się tutaj jak "zadomowić" jakieś trojany itp. instalacja sieci przebiegła bez problemowo, pin mam (bez niego w ogóle nawet te strony nie mogłyby się wyświetlać).
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez davidek44, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

To faktycznie problem może być po stronie dostawcy ale czy ten sam laptop podłączony do innej sieci bezprzewodowej/kablowej działa dobrze??

Jeżeli możesz to sprawdź u sąsiada/kolegi czy działa w innej sieci najlepiej WiFi cokolwiek innego niż IE6
Nie pomagam na PW!
davidek44

wszystko się już wyjaśniło , problem tkwił po stronie usługodawcy , dzięki za wszelką pomoc , pozdrawiam!!!
ODPOWIEDZ