witam wszystkich! jest to mój pierwszy wątek na tym forum i mam nadzieję ,że odpowiedni dział. Otóż od niedawna mam dostęp do internetu bezprzewodowego (darmowy :resman). Cała instalacja i konfiguracja przeprowadzona była bezbłędnie jednak pojawił się problem z połączeniem ,mianowicie przeglądarka wyświetla normalnie wszystkie strony ,ale już inne programy nie łączą się (nie mówię o p2p ale nawet gadu nie chce mi się połączyć z siecią). Nawet gdy zaktualizuję przeglądarkę (mam ie 6)do 7 to już strony się nie wyświetlają , tak samo jest w przypadku innych przeglądarek. Muszę przywracać system do poprzednich ustawień ,żeby ponownie przeglądać strony. Problemem na pewno nie jest zapora . Mój kolega korzysta także z tej sieci i podczas rejestracji otrzymał mail z konfiguracją typu: uruchom/ cmd /wpisz ipconfig /all i potem jakieś ping (z numerami).... . (wysłał mi tego maila i przeprowadziłem to samo ,ale to na nic ,na pewno mam i=powinienem tam wpisać inne wartości tylko jakie??)Do mnie niestety taki mail nie dotarł, kontakt z administratorem jest utrudniony, nie odpowiada na maile

czy ktoś mógłby mi doradzić w czym jest problem i jak sobie z tym poradzić ?? Z góry dzięki!
p.s. na jednym z for poradzili mi sprawdzić za pomocą tej strony strony(
http://www.yougetsignal.com/openPortsTool/ ) czy mam poblokowane porty i wskazuje mi ,że wszystkie są zamknięte:/ nie mogę też spróbować tunelowania bo program do tego celu też się nie łączy:/