Internet radiowy ;-(
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet radiowy ;-(
Mam taki problem zalozylem sobie internet radiowy bo po przeprowadzce tylko taki moge.I wziolem sobie lacze 1mb . Na zalozenie czekalem okolo 3 miesiecy
. Gdy przyjechali zalozyli internet tak chodzil ze nic sie niedalo otwierac nawet stron .Dzwonilem do nich i przyjechali cos poprawili i bylo ok ale problem znowu sie powtorzyl.Dzownilem jescze raz przyjechali zalozyli jakas nowa antene taki maly kwadracik jakis.Internet chodzi tz strony sie otwieraja itd.ALe gdy gram np w countera pingi czasami mam dobre ale czesciej mnie juz szal bierze bo sie grac nieda..... a na 1 mb powinno byc ok.Gdy sprawdzam testerem lacza czasami wyskakuje ze mam 256 lacze . itd . Paranoja juz <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co robic.... Moze za nisko dali antene bo dali na 1 pietrze a u sasiadki jest przy kominie.Sygnal ciagne pare domow odemnie okolo 300 m. Co zorbic.Jak sprawdzic jakos sygnalu??????

- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet radiowy ;-(
Napisz co daje w oknie poleceń wpisany >ping www.onet.pl -t -l 1000
Nie pomagam na PW!
-
O to screen z tego co wychodzi.Ale aktualnie dobrze mi chodzi.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Jeżeli w umowie jest zaznaczone że obejmuje internet 1Mb/s to taką usługę można z powodzeniem reklamować. Jeśli chodzi o pingi to już zależy jak ta sieć jest zbudowana, jak podzielona, ilu użytkowników itd. Generalnie w radiówce ping bywa wysoki i pograć online w szybkie gry FPP nie za bardzo się daje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie ma obrazka, wklej tekstowo jakby się dałoO to screen z tego co wychodzi.Ale aktualnie dobrze mi chodzi.
-
<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> jak dodac screena ...
[ Dodano: 2007-12-07, 21:38 ]
[ Dodano: 2007-12-07, 21:43 ]
Wkleilem . Ej a jak sprawdzic sygnal tz moc zygnalu??? jakim programem mam Network Stumbler ale... wyskakuje okno programu a na dole mruga napis i pisze NOT WIRELESS ADAPTER FOUND . A obok pisze GPS : DISABLED o co chodzi? Pingi aktualnie w grze w miare....Ale jak sie pytam tych co gram z nimi to maja mniejsze predkosci radiowki a lepsze pingi i czasami jak skoczy to sie calkiem gra zatnie bo skacze nawet do 600 ms. ;-(
[ Dodano: 2007-12-07, 21:38 ]

[ Dodano: 2007-12-07, 21:43 ]
Wkleilem . Ej a jak sprawdzic sygnal tz moc zygnalu??? jakim programem mam Network Stumbler ale... wyskakuje okno programu a na dole mruga napis i pisze NOT WIRELESS ADAPTER FOUND . A obok pisze GPS : DISABLED o co chodzi? Pingi aktualnie w grze w miare....Ale jak sie pytam tych co gram z nimi to maja mniejsze predkosci radiowki a lepsze pingi i czasami jak skoczy to sie calkiem gra zatnie bo skacze nawet do 600 ms. ;-(
- wojteks
- *** Administrator ***
Obrazek jest w za małej rozdzielczości, nic nie widać, zrób to jak będzie net kiepsko chodził.
opisz dokładniej jak jesteś podłączony do sieci (kabel antenowy do karty WiFI w kompie czy normalna skrętka; ethernet i złącze rj45 do karty sieciowej kablowej w kompie)
tu by pomogło >ipconfig /all
opisz dokładniej jak jesteś podłączony do sieci (kabel antenowy do karty WiFI w kompie czy normalna skrętka; ethernet i złącze rj45 do karty sieciowej kablowej w kompie)
tu by pomogło >ipconfig /all
Nie pomagam na PW!
-
mAM kARTE SIECIOWA Z KARTY SIECIOWEJ KABEL DO TAKIEGO JAKIEGOS MODEMU CO JEST POD SCIANA I Z NIEGO IDZIE KABEL PRZEZ DZIURE W SCIANIE DO ANTENKI TAKIEJ MALEJ NA POLU TAKI MALY KWADRACIK I TYLE MAM.
[ Dodano: 2007-12-07, 22:03 ]
aCHA I OD TEGO MODEMU IDZIE ZASILACZ DO GNIAZDA OD PRADU.mODEM CZY JAK to sie nazywa jest edimax a karta sieciowa realteck
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2007-12-07, 22:10 ]
Nie piszmy postów dużymi literami!
[ Dodano: 2007-12-07, 22:03 ]
aCHA I OD TEGO MODEMU IDZIE ZASILACZ DO GNIAZDA OD PRADU.mODEM CZY JAK to sie nazywa jest edimax a karta sieciowa realteck
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2007-12-07, 22:10 ]
Nie piszmy postów dużymi literami!
- wojteks
- *** Administrator ***
To sygnału nie sprawdzisz, jesteś podłączony po kablu.
Pozostaje ci >ping i monity do dostawcy że słabe pingi masz a chcesz grać online
Ten modem to Acces Point Client a antena to "panel" może jest za nisko a może za słaba a może źle skierowana, kto wie?
Pozostaje ci >ping i monity do dostawcy że słabe pingi masz a chcesz grać online
Ten modem to Acces Point Client a antena to "panel" może jest za nisko a może za słaba a może źle skierowana, kto wie?
-
Ale o to chodzi ze serwis niby byl juz 3 razy i zakazdym razem prosilem ich zeby dali antene na dach ale oni za kazdym razem muwili ze to nie ta wina i zmieniali antene i dalej jest to samo a umnie wyjscie na dach jest tylko przez maly lufcik i im sie niechcialo wyjsc chyba. ;-( a nadajnik mam od siebie okolo 200 - 300 m po lini prostej wiec mysle ze powinno byc wszytsko ok.
[ Dodano: 2007-12-07, 22:25 ]
Acha i np teraz gra mi sie bardzo dobrze pingi male i stale.
[ Dodano: 2007-12-07, 22:25 ]
Acha i np teraz gra mi sie bardzo dobrze pingi male i stale.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Kliknij na niego, to się powiększy.wojteks pisze:Obrazek jest w za małej rozdzielczości, nic nie widać

[ Dodano: 2007-12-07, 22:48 ]
Przepraszam, nawet po kliknięciu powiększa sie niewiele

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czyli połączenie do bazy dostawcy jest dobre, problem z pingami/opóźnieniami w grze pojawia się u dostawcy w związku z modernizacją/słabym łączem zewnętrznym/błędami w budowie sieci/zakłóceniami od innych sieci bezprzewodowych/ i jeszcze wieloma innymi problemami które mogą zaistnieć w sieciantol20 pisze:Acha i np teraz gra mi sie bardzo dobrze pingi male i stale.