Internet radiowy ;-(

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
antol20
Początkujący użytkownik forum

Internet radiowy ;-(

Post autor: antol20 »

Mam taki problem zalozylem sobie internet radiowy bo po przeprowadzce tylko taki moge.I wziolem sobie lacze 1mb . Na zalozenie czekalem okolo 3 miesiecy :/. Gdy przyjechali zalozyli internet tak chodzil ze nic sie niedalo otwierac nawet stron .Dzwonilem do nich i przyjechali cos poprawili i bylo ok ale problem znowu sie powtorzyl.Dzownilem jescze raz przyjechali zalozyli jakas nowa antene taki maly kwadracik jakis.Internet chodzi tz strony sie otwieraja itd.ALe gdy gram np w countera pingi czasami mam dobre ale czesciej mnie juz szal bierze bo sie grac nieda..... a na 1 mb powinno byc ok.Gdy sprawdzam testerem lacza czasami wyskakuje ze mam 256 lacze . itd . Paranoja juz <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co robic.... Moze za nisko dali antene bo dali na 1 pietrze a u sasiadki jest przy kominie.Sygnal ciagne pare domow odemnie okolo 300 m. Co zorbic.Jak sprawdzic jakos sygnalu??????
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Internet radiowy ;-(

Post autor: wojteks »

Napisz co daje w oknie poleceń wpisany >ping www.onet.pl -t -l 1000
Nie pomagam na PW!
antol20

O to screen z tego co wychodzi.Ale aktualnie dobrze mi chodzi.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Jeżeli w umowie jest zaznaczone że obejmuje internet 1Mb/s to taką usługę można z powodzeniem reklamować. Jeśli chodzi o pingi to już zależy jak ta sieć jest zbudowana, jak podzielona, ilu użytkowników itd. Generalnie w radiówce ping bywa wysoki i pograć online w szybkie gry FPP nie za bardzo się daje.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

O to screen z tego co wychodzi.Ale aktualnie dobrze mi chodzi.
Nie ma obrazka, wklej tekstowo jakby się dało
antol20

<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> jak dodac screena ...

[ Dodano: 2007-12-07, 21:38 ]
Obrazek

[ Dodano: 2007-12-07, 21:43 ]
Wkleilem . Ej a jak sprawdzic sygnal tz moc zygnalu??? jakim programem mam Network Stumbler ale... wyskakuje okno programu a na dole mruga napis i pisze NOT WIRELESS ADAPTER FOUND . A obok pisze GPS : DISABLED o co chodzi? Pingi aktualnie w grze w miare....Ale jak sie pytam tych co gram z nimi to maja mniejsze predkosci radiowki a lepsze pingi i czasami jak skoczy to sie calkiem gra zatnie bo skacze nawet do 600 ms. ;-(
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Obrazek jest w za małej rozdzielczości, nic nie widać, zrób to jak będzie net kiepsko chodził.

opisz dokładniej jak jesteś podłączony do sieci (kabel antenowy do karty WiFI w kompie czy normalna skrętka; ethernet i złącze rj45 do karty sieciowej kablowej w kompie)

tu by pomogło >ipconfig /all
Nie pomagam na PW!
antol20

mAM kARTE SIECIOWA Z KARTY SIECIOWEJ KABEL DO TAKIEGO JAKIEGOS MODEMU CO JEST POD SCIANA I Z NIEGO IDZIE KABEL PRZEZ DZIURE W SCIANIE DO ANTENKI TAKIEJ MALEJ NA POLU TAKI MALY KWADRACIK I TYLE MAM.

[ Dodano: 2007-12-07, 22:03 ]
aCHA I OD TEGO MODEMU IDZIE ZASILACZ DO GNIAZDA OD PRADU.mODEM CZY JAK to sie nazywa jest edimax a karta sieciowa realteck

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2007-12-07, 22:10 ]
Nie piszmy postów dużymi literami!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

To sygnału nie sprawdzisz, jesteś podłączony po kablu.

Pozostaje ci >ping i monity do dostawcy że słabe pingi masz a chcesz grać online

Ten modem to Acces Point Client a antena to "panel" może jest za nisko a może za słaba a może źle skierowana, kto wie?
antol20

Ale o to chodzi ze serwis niby byl juz 3 razy i zakazdym razem prosilem ich zeby dali antene na dach ale oni za kazdym razem muwili ze to nie ta wina i zmieniali antene i dalej jest to samo a umnie wyjscie na dach jest tylko przez maly lufcik i im sie niechcialo wyjsc chyba. ;-( a nadajnik mam od siebie okolo 200 - 300 m po lini prostej wiec mysle ze powinno byc wszytsko ok.

[ Dodano: 2007-12-07, 22:25 ]
Acha i np teraz gra mi sie bardzo dobrze pingi male i stale.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

wojteks pisze:Obrazek jest w za małej rozdzielczości, nic nie widać
Kliknij na niego, to się powiększy. ;)

[ Dodano: 2007-12-07, 22:48 ]
Przepraszam, nawet po kliknięciu powiększa sie niewiele :(
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

antol20 pisze:Acha i np teraz gra mi sie bardzo dobrze pingi male i stale.
Czyli połączenie do bazy dostawcy jest dobre, problem z pingami/opóźnieniami w grze pojawia się u dostawcy w związku z modernizacją/słabym łączem zewnętrznym/błędami w budowie sieci/zakłóceniami od innych sieci bezprzewodowych/ i jeszcze wieloma innymi problemami które mogą zaistnieć w sieci
ODPOWIEDZ