iPlus SimData, cel --->gry online...kafejka czy SimData

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
achilles1974

iPlus SimData, cel --->gry online...kafejka czy SimData

Post autor: achilles1974 »

dzięń doberek
mam pytanko jestem laikeim więc nie wiem
Czy bardziej sie będzie opłacało zapłacić dzieńnie 7,50zł w kafejce czy taniej lub drozej wyjdzie mi simData???? cel gra w bilki na Wirtualnej polsce- gry online
dzięki za potęcjalne odpowiedzi
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: iPlus SimData, cel --->gry online...kafejka czy SimData

Post autor: Sundance_kid »

Raczej kafejka będzie lepszym rozwiązaniem.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

7,50*30=225zł, majątek miesięcznie wydajesz na gry, najlepiej jakieś stałe łącze (neostrada czy coś podobnego), DOBRA radiówka, sieć osiedlowa.

Nie znam tej gry ale przez simdata (czy inną usługę opartą o sieć GSM/UMTS) nie bardzo da się grać online (chyba że gra statyczna)
Nie pomagam na PW!
achilles1974

gdyby była mozliwość założenia radiówki :hyhy: to już bym ją na pewno miał, kabel jak na rtazie też nie wchodzi w gre, więc zostaje mi kafejka, albo simdata
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

To skoro jesteś w stanie wydawać mniej więcej tyle co podliczył wojteks to może zdecydujesz się na stały dostęp?

[ Dodano: 2007-12-11, 15:04 ]
W jakiej sieci masz telefon? Może jakiś pakiet?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

więc zostaje mi kafejka, albo simdata
Niby zawsze doświadczenia z simdata możesz zrobić, starter kosztuje 20zł i jest ważny miesiąc od pierwszego połączenia. Pytanie czy masz modem/telefon i jaka technologia ma zasięg GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA. Najlepiej by było przetestować to na jakimś pożyczonym modemie (telefonie z EDGE/UMTS) żeby zobaczyć co łapiesz w domu.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
de_stroy
Stały użytkownik forum

Post autor: de_stroy »

Sundance_kid pisze:zdecydujesz się na stały dostęp
@Sundance_kid, czasem po prostu ciężko założyć coś stałego - chociażby brak "prawych :hyhy: " dochodów w rodzinie :P Albo niestała sytuacja finansowa...
wojteks pisze:Najlepiej by było przetestować to na jakimś pożyczonym modemie
Niby racja, ale ja zaczynałem od gprsu na motoroli e398 (trzymała nieraz cały dzień bez zrywania połączenia) i też jakoś działało.
achilles1974 pisze:cel gra w bilki na Wirtualnej polsce- gry online
Nie wiem dokładnie co to są te "bilki", ale ja w transmisji gprs swego czasu grałem w literaki na kurniku :D Więc jeśli gra ma podobne wymagania co do przesyłu danych, to pójdzie. Ile zapłacisz? Zależy jak to wszystko skonfigurujesz - jak będziesz wchodził do gry odwiedzając najpierw stronę główną portalu, potem podstrony, to wiadomo, że Ci zeżre o wiele więcej kasy. Jeśli podejdziesz oszczędnie do sprawy, to jeśli gra nie jest wymagająca (jeśli to planszówka), nie zapłacisz wiele.

Warto spróbować :roll: Telefon + Kabel + starterek i jazda :)
Komu w drogę, temu notebook...
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

de_stroy pisze: @Sundance_kid, czasem po prostu ciężko założyć coś stałego - chociażby brak "prawych :hyhy: " dochodów w rodzinie :P Albo niestała sytuacja finansowa...
Wiem, byłam w podobnej sytuacji. Ale skoro kolega chce korzystać tyle z kawiarenek to chyba bardziej opyli się stałka.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

de_stroy pisze:ale ja zaczynałem od gprsu na motoroli e398
Ale teraz inne czasy nastały i jakiś lepszy modem/telefon by się przydał a to jeszcze w miarę duże miasto więc może i UMTA/HSDPA jest blisko

*lepszy znaczy z nowymi technologiami transmisji danych
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
de_stroy
Stały użytkownik forum

Post autor: de_stroy »

wojteks pisze:Ale teraz inne czasy nastały i jakiś lepszy modem/telefon by się przydał a to jeszcze w miarę duże miasto więc może i UMTA/HSDPA jest blisko
Niby masz rację, że inne czasy, choć to nie było wcale tak dawno. Pytanie, czy jeśli internet ma z założenia pobierać jak najmniej danych (nie być pożeraczem kasy) to po co umts, nie wspominając już o hsdpa? Pobierając dane z prędkością 1,8 Mb/s w limicie siedmiu zeta się zmieścić to raczej ciężko... Poza tym modem kosztuje, a rozwiązanie ma być jak najtańsze :)
Pozdrawiam :)
Komu w drogę, temu notebook...
achilles1974

więc od kilku dni testuje ten sposób na gry online na Wirtualnej Polsce.......jestem mile zaskoczony grajac około 3 godzin dziennie wychodzi mi około 3 zł :D wiec chyba jest to dosyc tani sposób na tą rozrywkę

telefon- Nokia 6080
sposób łaczenia się - GPRS
szybkość - 115 kb/sek
ciekaw jestem jak to mozna by przyspieszyc, chociaz w grach typu bilard w zupełnosci mi to wystarczy :]
ODPOWIEDZ