iPlus SimData, cel --->gry online...kafejka czy SimData
Moderator: Moderatorzy
iPlus SimData, cel --->gry online...kafejka czy SimData
dzięń doberek
mam pytanko jestem laikeim więc nie wiem
Czy bardziej sie będzie opłacało zapłacić dzieńnie 7,50zł w kafejce czy taniej lub drozej wyjdzie mi simData???? cel gra w bilki na Wirtualnej polsce- gry online
dzięki za potęcjalne odpowiedzi
mam pytanko jestem laikeim więc nie wiem
Czy bardziej sie będzie opłacało zapłacić dzieńnie 7,50zł w kafejce czy taniej lub drozej wyjdzie mi simData???? cel gra w bilki na Wirtualnej polsce- gry online
dzięki za potęcjalne odpowiedzi
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: iPlus SimData, cel --->gry online...kafejka czy SimData
Raczej kafejka będzie lepszym rozwiązaniem.
- wojteks
- *** Administrator ***
7,50*30=225zł, majątek miesięcznie wydajesz na gry, najlepiej jakieś stałe łącze (neostrada czy coś podobnego), DOBRA radiówka, sieć osiedlowa.
Nie znam tej gry ale przez simdata (czy inną usługę opartą o sieć GSM/UMTS) nie bardzo da się grać online (chyba że gra statyczna)
Nie znam tej gry ale przez simdata (czy inną usługę opartą o sieć GSM/UMTS) nie bardzo da się grać online (chyba że gra statyczna)
Nie pomagam na PW!
gdyby była mozliwość założenia radiówki
to już bym ją na pewno miał, kabel jak na rtazie też nie wchodzi w gre, więc zostaje mi kafejka, albo simdata

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
To skoro jesteś w stanie wydawać mniej więcej tyle co podliczył wojteks to może zdecydujesz się na stały dostęp?
[ Dodano: 2007-12-11, 15:04 ]
W jakiej sieci masz telefon? Może jakiś pakiet?
[ Dodano: 2007-12-11, 15:04 ]
W jakiej sieci masz telefon? Może jakiś pakiet?
- wojteks
- *** Administrator ***
Niby zawsze doświadczenia z simdata możesz zrobić, starter kosztuje 20zł i jest ważny miesiąc od pierwszego połączenia. Pytanie czy masz modem/telefon i jaka technologia ma zasięg GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA. Najlepiej by było przetestować to na jakimś pożyczonym modemie (telefonie z EDGE/UMTS) żeby zobaczyć co łapiesz w domu.więc zostaje mi kafejka, albo simdata
Nie pomagam na PW!
- de_stroy
- Stały użytkownik forum
@Sundance_kid, czasem po prostu ciężko założyć coś stałego - chociażby brak "prawychSundance_kid pisze:zdecydujesz się na stały dostęp

Niby racja, ale ja zaczynałem od gprsu na motoroli e398 (trzymała nieraz cały dzień bez zrywania połączenia) i też jakoś działało.wojteks pisze:Najlepiej by było przetestować to na jakimś pożyczonym modemie
Nie wiem dokładnie co to są te "bilki", ale ja w transmisji gprs swego czasu grałem w literaki na kurnikuachilles1974 pisze:cel gra w bilki na Wirtualnej polsce- gry online

Warto spróbować

Komu w drogę, temu notebook...
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Wiem, byłam w podobnej sytuacji. Ale skoro kolega chce korzystać tyle z kawiarenek to chyba bardziej opyli się stałka.de_stroy pisze: @Sundance_kid, czasem po prostu ciężko założyć coś stałego - chociażby brak "prawych" dochodów w rodzinie
Albo niestała sytuacja finansowa...
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale teraz inne czasy nastały i jakiś lepszy modem/telefon by się przydał a to jeszcze w miarę duże miasto więc może i UMTA/HSDPA jest bliskode_stroy pisze:ale ja zaczynałem od gprsu na motoroli e398
*lepszy znaczy z nowymi technologiami transmisji danych
Nie pomagam na PW!
- de_stroy
- Stały użytkownik forum
Niby masz rację, że inne czasy, choć to nie było wcale tak dawno. Pytanie, czy jeśli internet ma z założenia pobierać jak najmniej danych (nie być pożeraczem kasy) to po co umts, nie wspominając już o hsdpa? Pobierając dane z prędkością 1,8 Mb/s w limicie siedmiu zeta się zmieścić to raczej ciężko... Poza tym modem kosztuje, a rozwiązanie ma być jak najtańszewojteks pisze:Ale teraz inne czasy nastały i jakiś lepszy modem/telefon by się przydał a to jeszcze w miarę duże miasto więc może i UMTA/HSDPA jest blisko

Pozdrawiam

Komu w drogę, temu notebook...
więc od kilku dni testuje ten sposób na gry online na Wirtualnej Polsce.......jestem mile zaskoczony grajac około 3 godzin dziennie wychodzi mi około 3 zł
wiec chyba jest to dosyc tani sposób na tą rozrywkę
telefon- Nokia 6080
sposób łaczenia się - GPRS
szybkość - 115 kb/sek
ciekaw jestem jak to mozna by przyspieszyc, chociaz w grach typu bilard w zupełnosci mi to wystarczy![:]](./images/smilies/splash.gif)

telefon- Nokia 6080
sposób łaczenia się - GPRS
szybkość - 115 kb/sek
ciekaw jestem jak to mozna by przyspieszyc, chociaz w grach typu bilard w zupełnosci mi to wystarczy
![:]](./images/smilies/splash.gif)