Problem z ponownym połaczeniem się z internetem.
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Problem z ponownym połaczeniem się z internetem.
Witam serdecznie. Mam internet przez nokię 6020 (kabel), sys. Vista. Chciałem dowiedzieć się co może być przyczyną tego, iz po rozłączeniu komórki z laptopem, wyłączeniu notebooka przy następnej chęci wejścia na internet nie mogę się połączyć???Niby wybiera nr i rozłącza . Pokaż problem: Sys Windows nie wykrył problemu??? Co może być przyczyną??? Nadmienię, że po przeinstalowaniu PC suita wszystko gra do kolejnego rozłączenia zestawu.???
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z ponownym połaczeniem się z internetem.
A jak sobie na to radzisz? Włączasz i wyłączasz telefon?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zrób dial-up . Nie łącz się przez PC Siute.macin61 pisze:Nadmienię, że po przeinstalowaniu PC suita wszystko gra do kolejnego rozłączenia zestawu.???
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Czy pisząc wyłączenie laptopa masz na myśli całkowite wyłączenie czy może np. hibernację?macin61 pisze:po rozłączeniu komórki z laptopem, wyłączeniu notebooka przy następnej chęci wejścia na internet nie mogę się połączyć?
Moje pytanie jest celowe, bo miałem taki sam problem. Po rozłączeniu czy to modemu analogowego czy połączenia GPRS drugi raz już nie mogłem się połączyć.
Napisz jaki masz wynik, jak zakończysz połączenie i wpiszesz w linii poleceń
Kod: Zaznacz cały
IPCONFIG /ALL
Też mnie to ciekawi.Sundance_kid pisze:jak sobie na to radzisz? Włączasz i wyłączasz telefon?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
Nie odpowiem na razie na pytania bo nie uzywałem internetu od tamtej pory, ale ciekawi mnie jak ustawić to połączenie dual- up. Może to jest dobra sugestia bo jak w pc suite ustawię połączenie przez port usb i kabel szeregowy jakiś ca - 42? (chyba tak to jest napisane) to pc suite wykrywa telefon i się włącza. Wtedy się nie mogę połączyć. Mianowicie jak w pc suite odznaczam kabel (albo port) szeregowy i zostawiam port usb to wszystko gra. Pc suite pokazuje komunikatz, że połączenie zostało przerwane ale i tak internet chodzi. Więc powiedzcie mi proszę jak ustawić ten dual - up????Dziękuję ślicznie.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tak jak w linku w moim podpisie.macin61 pisze:, ale ciekawi mnie jak ustawić to połączenie dual- up

I nie odpowiedziałeś na poprzednie moje niektóre pytania.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)