Problem z ponownym połaczeniem się z internetem.

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
macin61
Użytkownik forum

Problem z ponownym połaczeniem się z internetem.

Post autor: macin61 »

Witam serdecznie. Mam internet przez nokię 6020 (kabel), sys. Vista. Chciałem dowiedzieć się co może być przyczyną tego, iz po rozłączeniu komórki z laptopem, wyłączeniu notebooka przy następnej chęci wejścia na internet nie mogę się połączyć???Niby wybiera nr i rozłącza . Pokaż problem: Sys Windows nie wykrył problemu??? Co może być przyczyną??? Nadmienię, że po przeinstalowaniu PC suita wszystko gra do kolejnego rozłączenia zestawu.???
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z ponownym połaczeniem się z internetem.

Post autor: Sundance_kid »

A jak sobie na to radzisz? Włączasz i wyłączasz telefon?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

macin61 pisze:Nadmienię, że po przeinstalowaniu PC suita wszystko gra do kolejnego rozłączenia zestawu.???
Zrób dial-up . Nie łącz się przez PC Siute.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

macin61 pisze:po rozłączeniu komórki z laptopem, wyłączeniu notebooka przy następnej chęci wejścia na internet nie mogę się połączyć?
Czy pisząc wyłączenie laptopa masz na myśli całkowite wyłączenie czy może np. hibernację?
Moje pytanie jest celowe, bo miałem taki sam problem. Po rozłączeniu czy to modemu analogowego czy połączenia GPRS drugi raz już nie mogłem się połączyć.
Napisz jaki masz wynik, jak zakończysz połączenie i wpiszesz w linii poleceń

Kod: Zaznacz cały

IPCONFIG /ALL
Sundance_kid pisze:jak sobie na to radzisz? Włączasz i wyłączasz telefon?
Też mnie to ciekawi. ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
macin61
Użytkownik forum

Post autor: macin61 »

Nie odpowiem na razie na pytania bo nie uzywałem internetu od tamtej pory, ale ciekawi mnie jak ustawić to połączenie dual- up. Może to jest dobra sugestia bo jak w pc suite ustawię połączenie przez port usb i kabel szeregowy jakiś ca - 42? (chyba tak to jest napisane) to pc suite wykrywa telefon i się włącza. Wtedy się nie mogę połączyć. Mianowicie jak w pc suite odznaczam kabel (albo port) szeregowy i zostawiam port usb to wszystko gra. Pc suite pokazuje komunikatz, że połączenie zostało przerwane ale i tak internet chodzi. Więc powiedzcie mi proszę jak ustawić ten dual - up????Dziękuję ślicznie.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

macin61 pisze:, ale ciekawi mnie jak ustawić to połączenie dual- up
Tak jak w linku w moim podpisie. ;)
I nie odpowiedziałeś na poprzednie moje niektóre pytania.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ