Internet za granicą HSDPA, UMTS/ laptop / kupić modem czy ko
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet za granicą HSDPA, UMTS/ laptop / kupić modem czy ko
Witam, jezdze czesto do Czech po towar, chciałbym tam mieć dostepn do internetu w moim laptopie, z tego co sie orientuje to moge kupic karte operatora czeskiego, wlozyc ją do swojej komórki i połaczyc sie z laptopem i mam dostep do internetu, koszt pewnie podobnie jak w plusie 3gr za 100kb. Pytanie czy nie lepiej kupic modem za 700zl ? czy lepiej komorke ktora tez ma HSDPA, UMTS ? wolalbym komorke, bo i tak zamierzalem zmienic swoj stary telefon. I pytanie jaka to bedzie z kosztami otworzenia jednej strony na allegro ? bo glownie o allegro mi chodzi, chcialem rpzegladac aukcje... Dzieki i Pozdrawiam
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Internet za granicą HSDPA, UMTS/ laptop / kupić modem czy ko
Jeżeli wolisz komórkę, to chyba lepiej komórka. Wybór zależy od Ciebie jak Ci będzie wygodniej i taniej - lepiej. Tylko albo będziesz musiał w niej przekładać karty SIM, albo zastosować jakiś "dual-sim adapter".mieciu87 pisze:Pytanie czy nie lepiej kupic modem za 700zl ? czy lepiej komorke ktora tez ma HSDPA, UMTS ? wolalbym komorke
To zależy jakiego operatora czeskiego wybierzesz i jakie on ma stawki na przesył danych. Szklanej kuli teraz nie mam, więc ciężko ocenićmieciu87 pisze:pytanie jaka to bedzie z kosztami otworzenia jednej strony na allegro ?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
A telefon musi mieć HSDPA , czy wystarczy UMTS, bo za bardzo się nie znam co lepsze
Załóżmy, że stawka będzie jak w plusie czyli 3gr za 100kb to ile jedna stronka może kosztować ? tak pi razy drzwi

Załóżmy, że stawka będzie jak w plusie czyli 3gr za 100kb to ile jedna stronka może kosztować ? tak pi razy drzwi

- wojteks
- *** Administrator ***
http://t-mobile.cz/Web/Residential/Tari ... nwalk.aspx
http://t-mobile.cz/Web/Residential/Tari ... mited.aspx
Twist to prepaid.
Najlepiej by było kupić modem do laptopa bo przekładanie kart SIM albo dualsim to porażka. Czemu za 700, nie musisz mieć najnowszego modelu 7,2Mbita a co najmniej jakiś modem z EDGE, do allegro starczy a EDGE jest prawie wszędzie
http://t-mobile.cz/Web/Residential/Tari ... mited.aspx
Twist to prepaid.
Najlepiej by było kupić modem do laptopa bo przekładanie kart SIM albo dualsim to porażka. Czemu za 700, nie musisz mieć najnowszego modelu 7,2Mbita a co najmniej jakiś modem z EDGE, do allegro starczy a EDGE jest prawie wszędzie
Nie pomagam na PW!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej żeby miała wszystkoA telefon musi mieć HSDPA , czy wystarczy UMTS, bo za bardzo się nie znam co lepsze![]()

-
Ok, jakieś rozwiązanie wybiore, dzięki wam. Mam problem ze zrozumieniem tej czeskiej strony, i nie mogę się doszukać ile wkońcu mnie to będzie kosztować. Języka czeskeigo jeszcze nie umiem
jeśli ktoś wie to dajcie znać jaki to koszt mniej więcej
dzięki !

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Lepsze jest HSDPA i to o wiele.mieciu87 pisze:telefon musi mieć HSDPA , czy wystarczy UMTS, bo za bardzo się nie znam co lepsze
Π x drzwi masz w FAQ: > Internet na wakacjach, Internet poza domem - poradnik podróżnika - by Regedit < Tam masz zestawienie ile mniej więcej kosztuje jedna strona.mieciu87 pisze:Załóżmy, że stawka będzie jak w plusie czyli 3gr za 100kb to ile jedna stronka może kosztować ? tak pi razy drzwi
Pozdr, (R) BliSki. (tm)