Moderator: Moderatorzy
Czy ja wiem czy takie łatwe? Port losowy, L7 już w zasadzie nie działa, a torrent potrafi być szyfrowany.YaHooo pisze: P2P jest łatwe do zablokowania.
No właśnie nie. Zielony znaczek jest przy otwartym porcie nasłuchu, ewentualnie przy dobrych peerach DHT.Maciek764 pisze:weźmy np takiego uTorrenta. Jeżeli porty są nieblokowane, ale są niedostępne z zewnątrz to program będzie wyświetlał zielony znaczek.
No to czemu mam zarówno na kablu gdzie mam publiczne, stałe IP mam zielono jak i w sieciach komórkowych (Play, Orange sprawdzałem)No właśnie nie. Zielony znaczek jest przy otwartym porcie nasłuchu.
No u mnie na HSDPA uTorrent po złapaniu dobrego peera potrafił wysycić na maxa łączeAbster pisze:W plusie qtorrent pokazuje zielone ale idzie jak krew z nosa na LTE
Tak to prawda. W przypadku zaszyfrowania p2p nie da się go przyciąć. Ale myślałem, że można zablokować protokół bez względu na port na jakim działa...Jo_gurt pisze:Czy ja wiem czy takie łatwe? Port losowy, L7 już w zasadzie nie działa, a torrent potrafi być szyfrowany.
Ja w Plusie przy standardowym IP nie miałem nigdy zielonego znaczna.Maciek764 pisze:w sieciach komórkowych (Play, Orange sprawdzałem)
W końcu co pełnoprawne zewnętrzne IPgombej pisze:jest faktycznie poprawa