Realnie wydajesz 270 a dostajesz więcej niż 1tb za stronę Orange masz 5 GB za 5 zł a dotego podwajają to co się należy czyli 2x5 tylko trzeba umieć korzystać z wazonsciami a dla mniej cierpliwych z 1,3 tb by było w tej cenie. Fakt abo Ok ale na kartę nie widzę lepszej oferty
Mnie też orange przekonało,275zł +skarbonka=305zł, Mam 279gb które zaczne uzywac od wrzesnia do 17.12 a potem pakiet 1tb. 275zł/16msc =17zł na miesiąc.To dużo lepsze od rbm5 i pakietu 100gb za 40zł
onken pisze:Polak potrafi przyjanuszować , co z tego że 10x wymiana SIM i gniazdo się uszkodzi szybciej
E tam, jak się ma wprawę to się nie uszkodzi nawet zmieniając na przemian Orange i Play, który jest nieco grubszy. Prędzej pełne Simki szczególnie z Orange padają. Nawet ostanio Nano Orange włożyłem do Playa bo popękała na zewnątrz.
Jeszcze zależy od sprzętu. Na pełną kartę SIM z reguły samu można nieco poprawić gniazdo.
Inna sprawa, że do testowania i w razie awarii Orange oraz na nocki w Play mam drugi router cat4. ale i tak wyciąga w speed teście 80Mbs nocą (1.5 km ale w zasięgu wzroku nadajniki na maszcie). Inne położenie Routera tez miało wpływ na decyzję o drugim routerze. Orange nie jest w zasięgu wzroku. Play idealnie w oknie przy którym jest drugi router wypada po środku między większymi budynkami i drzewkami w ogródku - połowa masztu widoczna nawet poniżej nadajników.
Nadal obstaje przy swoim. Po co by mu były 2 karty w 1 telefonie?
@dzems Możesz jedynie kupić 2 pakiety po 300zł i przełożyć kartę gdy pakiet na jednej ci się skończy.
próbował ktoś włączyć pakiet 1tb 2x na jednym numerze ? Nie ma opcji z tego co widzę a szkoda mi tracić 270 żeby 2x doładować wg regulaminu wszystko powinno się sumować ale w pace nie ma opcji uruchomienia
Chodziło mi o to aby mieć rozmowy w telefonie, a internet w routerze mifi (moje główne i jedyna źródło internetu). Być może jakoś można, bo robią róźne hokus pokus na allegro.
Dzems pisze:Chodziło mi o to aby mieć rozmowy w telefonie, a internet w routerze mifi (moje główne i jedyna źródło internetu). Być może jakoś można, bo robią róźne hokus pokus na allegro.
Zawsze możesz udostępniać internet z telefonu. Pomysł z dwiema kartami również dobry, ale wtedy wydajesz te 500zł na raz i korzystasz z kart na zmianę. W takim razie nie wiem czy nie lepiej byłoby Ci wykupić 1TB + pakiet za 25zł/msc
Blazer, jeśli dałoby się z tego pakietu 1tb wydzielić internet to nie musiałbym kupować nic dodatkowego, bo normalnie w telefonie raczej nie używam netu
Czy dobrze rozumiem, że jak po 6 miesiącach wykorzystam 1TB, to mogę włączyć następny pakiet za 300 na tym samym numerze? Czy da się bez problemów, czy trzeba najpierw jeden pakiet wyłączyć a drugi włączyć?
ciopag pisze:Czy dobrze rozumiem, że jak po 6 miesiącach wykorzystam 1TB, to mogę włączyć następny pakiet za 300 na tym samym numerze? Czy da się bez problemów, czy trzeba najpierw jeden pakiet wyłączyć a drugi włączyć?
Takie pytanie - może trochę wróżenie z fusów. Jak myślicie ile oferta odnawialna co 7 dni ma szanse być na rynku? Pomyślałem sobie żeby przenieść numer do orange na kartę doładować dwukrotnie za 200zł czyli dostać promocyjne 400gb i włączyć odnawialną ofertę co 7 dni. W 5 miesiącu powinienem mieć już 82 gb miesięcznie co powinno Mi wystarczyć jeżeli chodzi o moje miesięczne zużycie internetu do tego trochę się odłoży z poprzednich tygodni bo jak rozumiem na początku będę zużywał paczkę internetu z doładowań a niezużytych GB nie tracę. Chcę używać internetu przez telefon jako hot spot - tylko Ja będę z niego korzystał więc to myślę dobra opcja. Problem tylko w tym że jeżeli za pół roku oferta zniknie, to cały ten zabieg raczej na marne . Druga sprawa, czy trzymanie takiej kwoty na koncie orange'a przez dłuższy czas jest bezpieczne - czytałem o jakiś zablokowanych środkach czy pieniądzach znikających z konta w tym wątku więc już nie wiem .
Gdy uzbieram 300 pln to włączam AKT365 na 696 lub kodem *115*1*365#? Obecnie mam Rozmowy i SMSy bez limitu do wszystkich + pakiet GB (cykliczne).
Przyszedł sms z takim tekstem "Twoje konto promocyjne zwiekszono o 40 zl do wykorzystania w Orange i transfer danych. Doladuj sie w ciagu 25 dni a dostaniesz bonus 20% wiecej." Czy mogę to jakoś wykorzystać do tego pakietu za 300zł? Obecnie na koncie ma 260 zł.
Usługa 1TB dla nowych klientów kosztuje już 360zł, dla nowych klientów nie ma też sumowania gigabajtów oraz usługi +1GB za każde przedłużenie (czy to w wersji za 7zł, czy też 25zł).
Od teraz za 30zł są rozmowy+SMS'y+MMS'y+15GB na stałe.
Jedna uwaga, jeżeli karta była zarejestrowana przed 19.09.2019, to nadal można włączyć stare pakiety:
Wersja cykliczna na:
- 31 dni kod: *115*2*31#
- 7 dni kod: *115*2*7#
Jeżeli ktoś ma stary starter za 30zł to również powyższe usługi będą działać niezależnie od daty aktywacji:
"Na starterach za 30 zł usługa w wersji 25 zł będzie nadal działać, niezależnie od daty aktywacji startera (nawet po 19/09)" Źródło
Ostatnio zmieniony 2019-09-19, 19:23 przez Blazer, łącznie zmieniany 2 razy.