Mam problem - zdechł mój router Dovado Doma. Mam do niego modem Huawei E3276, łapię internet w pokoju (mam na dachu antenę panelową ale nie używam), na kablu podłączony blaszak (regularne użycie), przez wi-fi laptop, telefon, czasami TV. Nie mam netflixów i raczej nie przewiduję, czasami coś ściągam, czasami coś na YT zobaczę, zależy mi na bezproblemowej obsłudze routera, łatwej konfiguracji, zasięgu wi-fi (DLNA) itp.
Co kupić za Dovado? Mam starego Tp-Linka ale nie radził sobie z równoczesną obsługą modemu i wi-fi i kiedyś doradzono mi właśnie Dovado. Chciałbym coś solidnego i trwałego, bez fajerwerków, budżet do 300 PLN (Dovado padło, a Tp-link wciąż gdzieś się wala i jest sprawny). Nie wykluczam zakupu routera z wbudowanym modemem (bo mój modem pewnie też prędzej czy później zdechnie), jeśli będzie to z jakichś względów uzasadnione (np. za niewielką dopłatą przeskok do wyższej ligi), mogę zwiększyć budżet. Antenę kierunkową odpuściłem, bo sąsiedzi pobudowali stodoły i dachy zasłaniają anteny, niby mam jakiegoś Plusa i Orange w polu widzenia ale chyba lepiej łapię internet w pokoju...
Jestem od paru lat poza tematem (bo Dovado działało a ja byłem raczej zadowolony), więc proszę o pomoc