Ciągły pobór danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Ciągły pobór danych
Witam.
Mam option icon (biały modem usb) w iPlusie. Po uzyskaniu połączenia licznik danych "kręci się" cały czas, mimo że nie otworzyłem nawet wyszukiwarki. Jak temu zaradzić? W takiej sytuacji, przy zaglądaniu choćby tylko do poczty limit 1 GB szybko się wyczerpuje.
pzdr
Mam option icon (biały modem usb) w iPlusie. Po uzyskaniu połączenia licznik danych "kręci się" cały czas, mimo że nie otworzyłem nawet wyszukiwarki. Jak temu zaradzić? W takiej sytuacji, przy zaglądaniu choćby tylko do poczty limit 1 GB szybko się wyczerpuje.
pzdr
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Ciągły pobór danych
skype, gg, tlen, icq ....., aktualizacje automatyczne to wszystko trzeba wyłączyć (szczególnie skype i aktualizacje). może jakiś wirus??? masz aktualnego antywira?dziodzio pisze:licznik danych "kręci się"
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Jest wiele programów, które się otwierają przy autostarcie i mogą korzystać z internetu.Wyłącz wszystko co nie jest niezbędne do funkcjonowania systemu i wyłącz automatyczną aktualizacje we wszystkich programach.Wtedy sprawdź czy dane nadal są wysyłane. Jeżeli tak to najprawdopodobniej masz na kompie jakiegoś wirusa.
Od dawna tak masz?
Od dawna tak masz?
ED 77+ antena kierunkowa 16,5dB
transfery: 10KB/s-20KB/s
Pingi: takie jak ka?dy 600ms-1000ms
System Mechanic dzia?a cuda:)
-
Akurat żadnego z powyższych programów nie mam. Mam Symantec Antivirus 10.1.6 i on nic nie pokazuje.wojteks pisze:skype, gg, tlen, icq ....., aktualizacje automatyczne to wszystko trzeba wyłączyć (szczególnie skype i aktualizacje). może jakiś wirus??? masz aktualnego antywira?dziodzio pisze:licznik danych "kręci się"
Kiedyś, jak łączyłem się poprzez komórkę (nie modem) też tak miałem, że licznik się "kręcił" cały czas, ale wystarczyło przerwać połączenie, ponowić i było OK.
-
- Stały użytkownik forum
Masz tak od czasu gdy zacząłeś używać modemu, czy było ok i teraz jest nie tak??
ED 77+ antena kierunkowa 16,5dB
-
- Stary wyga bezprzewodowy
To może być np. łączenie IM z serwerem i sprawdzanie, czy nie ma nowszej wersji. Chociaż to tylko kilka kB.
Ale mowa była nie tylko o programach, może sam system ma włączoną automatyczną aktualizację?dziodzio pisze:Akurat żadnego z powyższych programów nie mam.
-
Klasyk, niejaki Wałęsa Lech powiedział, że "człowiek się całe życie uczy , a głupi umiera". Dzięki wielkie za podpowiedzi, a szczególnie Engelbertowi. W IM miałem ustawioną (?) aktualizację codzienną (haha), zmieniłem na co miesiąc i od razu widać efekt. Mam nadzieję, że to było to, bo jak nie to będę się jeszcze naprzykrzał. Tak czy siak, wielkie dzięki za życzliwość i pomoc.
Wesołych Świąt
Wesołych Świąt